×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Lucía Nistal: “Des de l’Estat espanyol tenim l’obligació de denunciar la campanya de rearmament imperialista: Guerra a la guerra!

Intervenció de Lucía Nistal, portaveu del CRT, en la manifestació contra la guerra a Ucraïna convocada per l'Assemblea Popular contra la Guerra aquest diumenge a Madrid, exigint la retirada de les tropes russes, contra la ingerència de l'OTAN i per la solidaritat internacionalista.

EsquerraDiari.cat

dilluns 4 d’abril de 2022
Facebook Twitter

Avui som moltes les que hem omplert els carrers de Madrid per dir no a aquesta guerra, més d’un mes d’aquesta barbàrie a Ucraïna, que ja ha provocat 3 milions i mig de refugiats, que ja ha assassinat a milers i milers.

Una guerra que hem d’enfrontar amb la mobilització, exigint la retirada immediata i sense condicions de les tropes russes d’Ucraïna i la fi d’aquesta invasió. Que no ens enganyin, només serveix als interessos de Putin i la seva oligarquia. Però també, i això cal dir-ho ben clar, hem de denunciar la ingerència imperialista de l’OTAN i la Unió Europea, que s’omplen la boca parlant de democràcia. Porten anys avançant en la zona i fent costat al govern reaccionari de Zelensky. Un govern que es recolza en bandes de mercenaris i neonazis, que ataquen amb violència als pobles rusòfons que lluiten per la seva autodeterminació, i que només defensa la seva pròpia agenda proimperialista, que res té a veure amb els interessos del poble ucraïnès.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Lucía Nistal (@lucianistal)

Però des d’aquí, des de l’estat imperialista espanyol, tenim a més l’obligació de denunciar la campanya brutal de rearmament imperialista i militarista en la qual estan embarcats tots els governs europeus, inclòs el Govern del PSOE i UP. Hem de dir no a l’enviament d’armes a Ucraïna, que només augmenta l’escalada bèl·lica i suma morts al comptador, però també a les sancions a Rússia que en realitat acaben pagant les classes populars, com sempre.

Hem de dir no al rearmament imperialista, perquè ara troben els milions que no hi havia per a sanitat o educació i els usen per a pujar el pressupost militar per a continuar espoliant i oprimint altres pobles. Milions que com sempre ens faran pagar a les i els treballadors. Perquè mentrestant, aquí, el govern progressista, ens exigeix sacrificis als treballadors per l’augment dels preus de qüestions bàsiques per a la vida, i només proposa mesures que acaben suposant el desemborsament de diners públics per a benefici de les grans empreses.

Ja és hora que els sindicats trenquin amb aquest Govern i cridin a un pla de lluita perquè la crisi la paguin els capitalistes, contra les conseqüències de la guerra, contra l’ocupació russa d’Ucraïna i per a posar fre a l’escalada bel·licista dels governs imperialistes europeus. Què més fa falta perquè tots els sindicats cridin a la mobilització?

Des d’aquí volem denunciar també el rol de la diplomàcia imperialista i del govern autocràtic de Putin, que és incapaç de donar una sortida progressiva al conflicte i que no portarà res bo per al poble d’Ucraïna.

Per això, hem de ser valents, i malgrat la propaganda, de les enormes pressions, del debat enverinat, sortir a defensar una sortida política independent, des de l’internacionalisme i la solidaritat entre les treballadores del món sencer.

Avui, amb aquesta gran convocatòria construïda des de l’Assemblea Popular contra la guerra, hem fet un gran pas, plantant una bandera independent. Des del CRT, continuarem apostant amb tot per desenvolupar aquesta Assemblea i per la construcció d’un gran moviment internacionalista contra la guerra, que s’estengui en tot l’Estat i tota Europa, buscant l’aliança amb la classe treballadora i amb el poble rus que enfronta al règim autocràtic de Putin resistint una brutal repressió.

Ni Putin, ni OTAN, ni rearmament imperialista. I com van dir les dones socialistes en la primera guerra mundial, GUERRA A la GUERRA!


Facebook Twitter
Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l'ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l’ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"