×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Llibertat ja per a Pablo Hasél! Prenguem els carrers per l’amnistia total

En la matinada d'aquest dimarts 16 de febrer un dispositiu policial ha irromput en el rectorat de la Universitat de Lleida on Pablo Hasél s'havia tancat per a enfrontar el seu empresonament. La policia ha desallotjat a totes les persones fins a detenir a Pablo. Aquest atac a les llibertats democràtiques no pot quedar impune, hem d'estendre la ràbia i la solidaritat pels barris, els centres de treball i d'estudi Amnistia total ja!

Facebook Twitter

El Règim del 78 ha aconseguit detenir a Pablo Hasél en la matinada d’aquest dimarts 16 de febrer, el raper que fa anys que ho denuncia; un autèntic atac a les llibertats polítiques i d’expressió. No obstant això, des que l’Audiència Nacional va establir l’ordre judicial que ho obligava a ingressar a la presó, les mobilitzacions de suport es van estendre per ciutats de tot l’Estat espanyol i la solidaritat ha travessat les fronteres.

Hasél ha plantat cara a la repressió i per això es va tancar aquest diumenge en el rectorat de la Universitat de Lleida, per a resistir al costat de centenars de persones el seu empresonament. Mentrestant, el Govern de la Generalitat enviava reforços a la policia autonòmica, els mossos d’esquadra: els partits del processisme també són responsables de la detenció. I el rector ha donat permís perquè entre la policia a una facultat. Tots còmplices dels seus carcellers.

Aquest acte de resistència de Pablo Hasél en els seus últims moments de llibertat ha estat la millor denúncia a un Estat que reprimeix a artistes, periodistes, polítiques o sindicalistes. Ha estat un anomenat a la lluita i la solidaritat que tota l’esquerra hem de prendre.

Totes les organitzacions socials, polítiques i sindicals hem de mobilitzar-nos fins a aconseguir l’amnistia total. No fer-ho seria ser còmplice d’un Estat criminal al servei de l’IBEX35, del seu sistema judicial i els seus cossos repressius heretats de la dictadura, i d’una Monarquia que vol silenciar a un raper que denuncia la seva corrupció i els seus crims.

Mentre policies torturadors, així com banquers, polítics i membres de la Casa Reial corruptes queden en impunitat, lluitadores i lluitadors viuen dia rere dia la repressió política. Tot això amb la complicitat del Govern "progressista" del PSOE i Unides Podemos que no sols no ha denunciat la detenció de Pablo Hasél, ni s’ha plantejat en cap moment l’amnistia, ni tan sols l’indult, sinó que fins i tot s’ha pronunciat a favor del seu empresonament des de la Fiscalia. Comprensius i "demòcrates" quan es tracta de l’extrema dreta, carceraris quan es tracta d’Hasél i de l’esquerra combativa que no abaixa el cap. És inacceptable i no els pot sortir gratis políticament.

Per això des del Corrent Revolucionari de Treballadores i Treballadors (CRT) i des de la joventut anticapitalista de Contracorrent fem un anomenat a la mobilització, a sumar-nos a totes les convocatòries i a continuar organitzant-nos des dels barris, centres de treball i d’estudi fins a aconseguir l’amnistia total de Pablo Hasél i tots els presos polítics.


Facebook Twitter

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!