Política Estado Español

SALT REPRESSIU CONTRA CATALUNYA

Llibertat immediata per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart!

La jutgessa de l'Audiència Nacional ha decretat presó sense fiança per als líders de l'ANC i Òmnium, la qual cosa constitueix un salt en l'atac contra les llibertats democràtiques.

dilluns 16 d’octubre de 2017| edició del dia

Versión castellano

Els líders de l’ANC, Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han estat empresonats sense dret a fiança, segons l’ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional, acusats del delicte de “sedició” i de ser els responsables d’una "estratègia complexa" per aconseguir la independència de Catalunya.

Els dos han comparegut a l’Audiència Nacional com investigats per un delicte de sedició, per les concentracions del 20 i 21 de setembre davant la seu de la Conselleria d’Economia. Com ja van fer a la declaració del 6 d’octubre passat, Sánchez només ha contestat les preguntes del seu advocat, mentre que Cuixart s’ha acollit al dret a no declarar.

Aquesta decisió judicial constitueix un atac duríssim de part del règim del 78, a to amb l’amenaça del Govern central d’aplicar el 155, després de traslladar 10.000 agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil setmanes abans de l’1-O per segrestar urnes a cops de porres contra milers de persones que van sortir a votar.

Segons consta en l’acte judicial, la jutgessa considera que les organitzacions ANC i Omnium són responsables de fer una crida a les mobilitzacions del 20 i 21 de setembre amb l’objectiu de la protecció dels seus governants i institucions, mitjançant mobilitzacions ciutadanes massives, davant dels llocs on s’estaven duent a terme actuacions policials. En algunes d’elles s’expressava fins i tot que les concentracions que existien eren per parar a la Guàrdia civil, com expressa el missatge de Whatsap d’Òmnium.

La jutgessa Carmen Lamela és la mateixa que aquest any va processar a 8 joves de Alsasua acusant-los del crim de “terrorisme” per una baralla en un bar amb dos Guàrdies Civils. En aquests processos la fiscalia demana penes de presó que sumen per als acusats fins a 375 anys de presó. És a dir, que la desproporcionalitat, la criminalització i l’atemptat contra les llibertats democràtiques són pràctiques freqüents d’aquesta jutgessa de l’Audiència Nacional, amb una intenció repressiva que ara carrega contra les organitzacions independentistes catalanes.

En conèixer-se la resolució judicial les xarxes socials han multiplicat les mostres de suport, demanant la llibertat dels dos Jordis, mentre que a Barcelona ha començat un cassolada en diferents barris.

Des de Izquierda Diario i la CRT exigim la immediata llibertat dels dirigents de l’ANC i Òmnium, i l’anul·lació de totes les causes judicials que busquen liquidar per la via repressiva la mobilització del poble català. Cridem a participar de les mobilitzacions convocades per aquest dimarts a Catalunya i en la resta de l’Estat espanyol.

Aquest dimarts estan convocades aturades les 12 del matí en els llocs de treball i a les 19 hores manifestacions davant de les seus de la delegació del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Llibertat als presos polítics!
temes relacionats

Llibertats democràtiques   /    Repressió   /    Referèndum a Catalunya   /    Independència de Catalunya   /    En Català   /    Política Estado Español   /    Catalunya

Comentaris

Comentar