×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les universitats prenen les decisions sense comptar amb els estudiants

Ana i Andrea, dues estudiants i representants estudiantils de la universitat Autònoma de Madrid denuncien que les universitats estan prenent les decisions a porta tancada, sense comptar amb els problemes i necessitats de l’alumnat. Reivindiquen la devolució de la matrícula, ni un sol suspens i una universitat que lluiti contra la pandèmia.

Ana Adom

Andrea Martínez

dimecres 22 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Davant el confinament els i les estudiants estem sent molt perjudicades a causa de la suspensió de les classes presencials a les universitats. Els òrgans de govern de les universitats estan prenent totes les decisions a porta tancada, de manera antidemocràtica, sense oferir-nos cap mena d’informació transparent i, per descomptat, sense comptar amb nosaltres, els estudiants, per a la presa de decisions que al final ens estan perjudicant de manera directa.

La docència on-line està seguint endavant, com si res succeís, no existeix cap mena de coordinació respecte les avaluacions o respecte el final del curs i no s’estan tenint en compte limitacions que podem tenir a les nostres llars com la falta de material. En cap cas s’està suplint la docència presencial.

Creiem a més que no s’està tenint en compte l’enorme paper que podria estar tenint la universitat en un moment com aquest. Hauria d’oferir totes les seves instal•lacions i tots els seus recursos al servei de lluitar contra aquesta pandèmia. I el que hem vist és que com a molt, s’han fet algunes contribucions parcials per a la lluita contra el coronavirus, però de cap manera han estat suficients per un moment de gravetat com el que estem vivint.

Per això, des de Contracorrent plantegem que el conjunt del moviment estudiantil faci seves les següents mesures:

1) Devolució íntegra de la matrícula. Aquesta no és una nova exigència, ja que creiem que la universitat pública hauria de ser gratuïta perquè tots, inclosos els fills de les classes populars, puguin estudiar. A més, en la situació actual és més necessari que mai. També exigim la plena disposició de recursos on-line gratuïts com ara manuals, llibres, documentals, etc. A més d’una reducció de la càrrega lectiva i l’establiment dels mètodes i dates d’avaluació com més aviat millor, d’una manera democràtica i transparent.

2) Amb tot això, exigim que no hi hagi ni un sol suspens en aquestes condicions tan difícils i que es mantinguin totes les beques.

3) Finalment, és necessària la mobilització de tots els coneixements i els recursos tant sanitaris com científics i tècnics. A més, que la universitat faci públic i accessible tots els recursos amb els quals compte, i que les patents i les recerques que es troben en mans privades siguin alliberades.

Pot interessar-te: Davant les decisions unilaterals de la universitat, assemblees virtual de les classe per a decidir-ho tot!


Facebook Twitter

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah