×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les mesures del Govern: més prohibicions, restriccions socials i econòmiques i multes

El Govern restringeix més la vida social i econòmica de la classe treballadora i els sectors socials colpejats per la crisi.

Guillermo Ferrari

divendres 30 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Aprofitant el paraigua jurídic que el Govern central va oferir a les comunitats autònomes, la Generalitat ha imposat noves restriccions socials, econòmiques i de mobilitat. Les dues forces que integren el Govern, a l’uníson han anunciat en roda de premsa les noves prohibicions que ja han començat aquest divendres.

Per una banda, hi ha una restricció perimetral dins de tota Catalunya que no permet sortir-ne sense que hi hagi causa major com podria ser anar a treballar, cures de persones majors, etc. I per l’altra banda, els caps de setmana a aquesta restricció també s’afegeix la impossibilitat de sortir del municipi. Activitats culturals, hostaleria, botigues no-essencials, tot tancat.

A més també continua la prohibició d’obertura de l’hostaleria i la prohibició de consumir en parcs. A aquestes prohibicions, també es prohibeix l’obertura d’aquelles botigues que no siguin essencials. Tot això fa que una gran proporció de botigues directament no puguin tornar a obrir. I també que la vida social sigui gairebé inexistent i sortir de casa una quimera. I si no ho fas bé, multa.

Et pot interessar: La Covid avança per la falta d’estratègia i d’inversió dels governs

El Govern català, igual que el govern central i els autonòmics i igual que els governs d’Europa, llença tota la responsabilitat de lluitar contra la covid a la població i en especial als sectors més castigats per aquestes mesures econòmiques i socials. Els Governs han decidit que no augmentaran la inversió en sanitat, en el transport públic, en el teletreball, o en educació. Però aquestes prohibicions no afecten als rics.

El vicepresident Pere Aragonès i els altres consellers han dibuixat una evolució catastròfica de la Covid-19. Però no han explicat que la contractació de metges, infermeres, mestres, rastrejadors i personal sanitari continua preservant les retallades d’Artur Mas (amb el suport del PP al principi i després d’Esquerra Republicana). Tampoc han dit que les PCR triguen més de set dies (!) en tenir els resultats (gairebé la quarantena).

Només han dit que la responsabilitat de guanyar la tenim tothom. Però doncs, per què tenim un govern?, per què volien el comandament? La justificació que fan servir és que el sistema sanitari pot petar i que això sí que seria un desastre. Però no han pensat a contractar més personal? No, perquè volen utilitzar els diners públics per a les grans empreses. Això demostra que fan una gestió capitalista de la Covid-19. Diners per a les grans empreses, patiments pels treballadors i el poble.

Et pot interessar: El Congrés dóna llum verda a un nou “consens pandèmic”

Treballadors atonyinats al transport públic (sense inversions i decadent) i a les empreses sense mesures de seguretat apropiades. La sanitat en mínims amb poc personal per les retallades i falta de contractació i esgotat després de mesos de pandèmia. Les aules amb unes ràtios desastroses però amb la finestres obertes. Mestres treballant també a casa i arriscant la seva salut als centres. I que l’últim que tanqui el llum.

Per a les grans empreses i els seus governs és més beneficiós castigar a les classes mitjanes i els treballadors amb ERTOs i EROs, amb tancaments de les petites botigues. Aquestes mesures signifiquen la runa per a petits comerços i molts diners públics per a les grans empreses. I més càstig als treballadors: atur de més del 16%, ERTOs que no es cobren o del 50% del salari base, treball sense drets, Batxillerat i FPs telemàtics però sense suport a les famílies que no tenen ordinadors o internet, etc.

I com si això fos poc, també hi ha la prohibició de fer manifestacions. I si les prohibicions es trenquen, hi ha un desplegament de cinc mil Mossos per castigar-ho. Multes que van de tres-cents fins a sis mil euros. Si no t’agrada la gestió capitalista de la Covid-19: multes i repressió. Tot per als rics i grans empresaris i pal per al poble treballador. Igual que a la resta de l’Estat espanyol i la Unió europea.

Et pot interessar: Catalunya eleccions 14F: l’esquerra revolucionària hem de construir una alternativa d’independència de classe


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Veus contra la criminalització de la protesta

Veus contra la criminalització de la protesta

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Prou criminalització a la protesta! Més de 30 organitzacions convoquen una concentració contra el delicte de desordres públics agreujats!

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Un clar atac del Govern a les pensions: ampliació a 30 anys del període de càlcul

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Marlaska no assumeix la seva responsabilitat i culpa als migrants assassinats de la massacre a Melilla

Final d'any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

Final d’any parlamentari: Pressupostos militaristes, impostos de seda per la banca i elèctriques i un enduriment del Codi Penal

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge