×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

"Les manifestacions penso que van més enllà de l’empresonament d’en Pablo Hasél"

En l'escenari actual on la joventut surt als carrers a manifestar-se, ens acostem a Berta, jove activista, que va participar de les manifestacions ocorregudes durant aquestes setmanes per a poder conèixer la seva opinió sobre els fets actuals.

Martín Lugones

diumenge 28 de febrer de 2021
Facebook Twitter

ED: Què penses sobre la detenció i posterior empresonament de Pablo Hasél?

Berta: És una demostració més, de les mancances democràtiques d’aquest estat fallit i l’herència franquista del règim del 78 i de com la llibertat d’expressió no existeix quan ets un artista dissident i d’esquerres i en canvi, l’extrema dreta campa tranquil·lament pels carrers i plató de televisió.

ED: Quina opinió tens sobre les manifestacions que s’estan succeint en diverses ciutats de l’Estat, i puntualment a Barcelona i Vilanova i la Geltrú?

Berta: L’empresonament de Pablo Hasél ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Les manifestacions penso que van més enllà de l’empresonament d’en Pablo Hasél, també hi ha contingut de descontentament social, veient com es desnona diàriament a persones vulnerabilitzades, com estem de precaritzades i especialment a Catalunya, aquests últims anys hem patit amb molt d’impacte la repressió i ha arribat un punt que la gent ha dit prou. A més, la pandèmia ha fet que aquest descontentament s’accentuï així com s’incrementin les diferències socials. Hi ha mil motius per sortir al carrer.

Et pot interessar: Una setmana de protestes juvenils que qüestionen a l’esquerra del règim

ED: Com veus l’actuació del govern del PSOE - UP i del Govern de la Generalitat de Pere Aragonès respecte al que està succeint amb el Pablo Hasél i les manifestacions? I al seu torn que opinió tens respecte a l’accionar repressiu dels Mossos d’Esquadra?

Berta: Tant uns com els altres no han fet res per impedir la detenció i posterior empresonament d’en Pablo Hasél, a més d’estar a les seves mans canviar la legislació vigent perquè aquests fets no segueixin succeint. De moment, l’únic que han fet ha estat enviar la policia a reprimir i criminalitzar els manifestants.

ED: Quina opinió et mereix la possible iniciativa la CUP de formar Govern amb ERC i JXCAT?

Berta: Això penso que és una decisió que han d’avaluar i prendre les bases de la CUP, però en tot cas, segons la meva opinió, tot el que no sigui una proposta de mínims que impliqui dissoldre la BRIMO, retirar totes les acusacions particulars de la Generalitat contra activistes i aturar els desnonaments immediatament, entre altres propostes contundents de caràcter social i antirepressiu, no té cap sentit entrar a govern. I evidentment, sense deixar de banda la necessitat de preparar un nou embat des de les institucions i el carrer per exercir el nostre dret a decidir com a poble.

Et pot interessar: Als militants de la CUP que no volen votar a Aragonès a canvi de gestos insignificants


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah