×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les estudiants de la UAB protesten (de nou) contra la presència de la extrema dreta a la universitat

Desenes d'estudiants s’han concentrat aquest dijous per a protestar contra la presència de l'organització espanyolista i neoliberal S'Ha Acabat, amb relacions amb PP i C’s, però sobretot per VOX.

Aitor M.

dimecres 5 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

Aquest dijous se celebrava, amb motiu de la festa major de la Universitat Autònoma de Barcelona, la fira d’associacions. On s’ha tornat a convidar a participar a la plataforma S’ha Acabat, vinculada amb els partits de dreta i extrema dreta representats al Parlament de Catalunya.

La resposta de les estudiants ha estat la de concentrar-se, com en altres ocasions, al voltant de la paradeta que se’ls havia assignat per a protestar per la presència de l’extrema dreta a la universitat.

Desenes d’alumnes i alumnes, molts dels quals formen part de les assemblees de facultats i agrupacions com ContraCorrent, han fet front al cordó que havia muntat la seguretat privada de la universitat i intentat tirar als militants de la ultradreta que es congregaven al voltant de la paradeta.

La resposta de la universitat ha estat, com sempre, cridar als Mossos d’Esquadra i sol·licitar la seva intervenció. Un nodrit grup d’agents s’han desplegat al costat dels agents de seguretat per a protegir als ultres, entre els quals es trobava el diputat de Vox per Girona, Alberto Tarradas Paneque.

A la protesta s’han anat sumant cada vegada més estudiants, professors i treballadors indignats per la presència de l’extrema dreta a l’autònoma. Durant diverses hores s’han corejat càntics com “ni feixistes, ni amics dels feixistes” o “fora feixistes de la universitat”, i s’ha denunciat la presencia de Mossos i seguratat que sempre estan del costat dels ultres.

S’han produït diversos moments de tensió quan els Mossos han utilitzat les seves porres per a evitar l’avanç dels i les estudiants concentrats.

L’extrema dreta ve tractant d’augmentar la seva presència a les universitats. Per a parar-los els peus i aconseguir fer-los fora de les nostres facultats i campus necessitem un fort moviment estudiantil que es rebel·li contra els ultres i la casta universitària que ens vol callades i submises a les aules.

Des de ContraCorrent venim plantejant a les diferents organitzacions estudiantils a les universitats la necessitat d’enfrontar en comú l’avanç de l’extrema dreta. No sols es tracta de fer-los fora quan apareixen, sinó també de posar a l’ofensiva un moviment estudiantil d’esquerres i anticapitalista, impulsat des de la base, per mitjà d’assemblees estudiantils democràtiques i coordinades.

Un primer pas per a això, creiem que seria lluitar per una sortida a l’actual crisi generada per la guerra, la inflació i l’estancament salarial, que fa que moltes estudiants de classe treballadora no es puguin pagar la universitat. Necessitem imposar mesures com la devolució de les taxes d’aquest curs, el control de preus als serveis dins de les facultats o el trencament de tots els convenis amb empreses contaminants, armamentístiques i que ens precaritzen.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah