×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les ajudes del Govern central no arriben al poble i són engrunes

Les contradiccions dins del Govern sobre si es paguen les baixes dels pares de fills en quarantena és una mostra més de que les ajudes als treballadors “pugen per l’escala” mentra que les ajudes a les grans empreses “pugen per l’ascensor”

Guillermo Ferrari

dijous 3 de setembre de 2020
Facebook Twitter

Aquests dies s’ha vist un altra vegada les contradiccions dins del Govern de "progrés" sobre les ajudes de les que podria gaudir el poble treballador. En aquest cas entre el Vicepresident Pablo Iglesias i la ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero. El primer assegura que estan estudiant una ajuda pels pares que han de quedar-se a casa per tenir fills en quarantena. La segona negant aquesta possibilitat.

L’alternativa que les ministres María Jesús Montero i Nadia Calviño es que els pares redueixin la jornada fins el 100% però sense cobrar res. Un estalvi total per a l’empresari i la seguretat social. I com sol succeir aquesta reducció serà majoritàriament per a les dones. Una iniciativa "ideal" per al Govern de progrés i per al Govern amb més ministres.

El projecte d’Iglesias seria cobrar un 75%, però coneixent l’experiència dels ERTOs i l’Ingres Mínim... El problema és que les ajudes del Govern, quan arriben, ho fan tard, són molt petites en quantitat i només arriben a un punyat de persones. Això és el que passa amb els ERTOs i el de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Totes dues reivindicades pel Govern amb els eslògans buits "Ningú quedarà tirat" o "És un gran pas per a la societat", "Hem evitat un atur desbocat", etc., etc.

La ministra de treball, Yolanda Díaz, s’ha despatxat amb un "Espanya no és Suècia" per a explicar que les ajudes no seran suficients. Menys mal que era d’ "Izquierda Unida" i "sindicalista". És difícil imaginar-se que faria un ministre liberal com alguns socialistes o del trifachito.

Et pot interessar: Un programa d’emergència davant la segona onada a la que ens condueixen el govern “progressista” i els autonòmics

El projecte de les ajudes als pares, que encara s’està estudiant, podria arribar al Congreso a l’octubre i ja veurem quan seia aprovat. Però les classes comencen el 14 vinent. És a dir, massa tard. Han tingut tot l’estiu per estudiar-ho. Però el Govern només s’ha preocupat per acordar les ajudes a les grans empreses de l’Ibex 35 amb la resta de la Unió Europea. Encara no sabem perquè es diu "Govern de progrés".

Tenint en compte que encara hi ha més de 150.000 persones que no han cobrat l’ERTO i moltes d’elles porten des de març sense treballar, ni veure un euro. La situació per a moltes famílies és molt dura. I como si això fos poc, el SEPE ha enviat cartes perquè els treballadors tornin els diners que hagin cobrat de més. Moltes oficines no obren i tampoc hi ha atenció telefònica.

Però més del mateix ha passat amb l’Ingrés Mínim Vital IMV. Aquesta és la mesura "estrella" d’Unides Podemos però després de 2 mesos de la seva aprovació, només s’ha resolt el 4,5% de les sol·licituds, segons el col·lectiu Marea Básica contra el Paro y la Precariedad i només s’ha aprovat el 0,58% (unes 4.000 en total). Precsisament per això ell col·lectiu ha convocat mobilitzacions per al 15 de Setembre amb la intenció de denunciar “el desastre del Ingrés Mínim Vital” i per a exigir una Renda Bàsica d’Emergència.

El gran problema és que l’administració pública ha estat sotmesa a 10 anys de retallades sense contractacions. No té prou personal i el Govern de "Progrés" no vol invertir-hi diners. Per tant, totes les sol·licituds s’estan tramitant extremadament lent. A més de la gran quantitat de documents que demana la Seguretat Social a les famílies.

La qüestió és que les "ajudes" que el govern aprova per a la classe treballadora i el poble pobre són engrunes que com a molt arriben tard i en gotes. Però les ajudes mil milionàries que el Governs ha defensat a la Unió Europea sí que arriben a les grans empreses de l’Ibex35.

Et pot interessar: #AixiNoTornem: "la seguretat dels nostres infants no pot dependre d’obrir les finestres"

Mentre milers de famílies es veuen obligades a comptar monedes per arribar a final de mes; els empresaris que continuen guanyant milions d’euros cobren religiosament les ajudes de la UE. El Govern de Sánchez i Iglesias només defensen als seus.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya