×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Les Marxes de la Llibertat se sumen a les massives protestes

Després de dos dies de massives mobilitzacions i una dura repressió per part dels Mossos d'Esquadra, aquest dimecres han començat les Marxes de la Llibertat com a part de la resposta contra la sentència del Suprem.

EsquerraDiari.cat

dimecres 16 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Aquest dimecres s’han iniciat les ‘Marxes per la llibertat’ convocades
per ANC i Òmnium Cultural en resposta també a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Les marxes, que arribaran a Barcelona divendres que ve, estan formades per diferents columnes que surten de cinc ciutats catalanes com són Girona, Berga, Vic, Tarragona i Tàrrega. El mateix divendres coincidiran amb la vaga general convocada pels sindicats IAC i Intersindical-CSC i la manifestació de la tarda, la qual es preveu com una acció massiva novament.

Mentre el president Torra i el conseller d’Interior, Manel Buch, es reuneixen d’urgència per a tractar de sufocar les mobilitzacions d’aquests dies, a les quals els Mossos han reprimit durament, es posa en marxa una nova acció inspirada en la multitudinària Marxa de la Llibertat de 1976, la històrica protesta que tènia com a principals exigències l’amnistia, les llibertats i la recuperació de l’estatut d’autonomia.

Per part seva, els CDR’s van anunciar una sisena columna que sortirà des de Castelldefels el tercer dia de les marxes i confluirà també amb les altres columnes durant la vaga general.

Les massives mobilitzacions que van començar aquest dilluns en conèixer-se la sentència cap als líders independentistes, continua estenent-se per tota Catalunya, malgrat les dures càrregues i la repressió dels Mossos a ciutats com Barcelona, Girona o Sabadell, a les quals es van escoltar càntics com "Buch i Torra dimissió" i "els Mossos no són la nostra policia" o "Buch i Torra dimissió".

El Govern de Quim Torra justifica aquesta brutal repressió al·legant que de no fer-ho, suposaria un risc de què se’ls tracti d’imputar un delicte de sedició. Així ho ha confirmava el mateix conseller d’Interior, Manel Buch. D’aquesta manera el Govern, més enllà dels seus discursos contra la sentència, es presenta, mitjançant els Mossos d’Esquadra, com a part de l’engranatge del nou marc repressiu en el qual el dret de manifestació, reunió i llibertat d’expressió queden aixafats.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts