×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Las Kellys sobre la seva utilització per Yolanda Díaz per a vendre la seva reforma: “ens sentim oblidades una altra vegada”

L'argumentari d'Unidas Podemos per a vendre la seva reforma laboral inclou faules sobre pujades salarials contra els quals la mateixa norma manté mecanismes perquè la patronal les eviti. Desmuntem la faula.

EsquerraDiari.cat

dijous 3 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Amb la cara de ciment i tirant de faula “progre”. Així ha respost avui Aina Vidal Sáez, diputada d’En Comú Podem en el Congrés, a les veus que denuncien que aquesta reforma laboral és una estafa i deixa en la mateixa situació a sectors precaritzats i molt feminitzats com les cambreres de pis – les conegudes com a Kellys – o les treballadores d’atenció domiciliària.

En el programa televisiu “Al Rojo Vivo” de la Sexta ha declarat “que els ho diguin a Las Kellys que guanyarien 5.300 euros més a l’any o als transportistes de carretera que guanyarien 7.500 euros més”. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, també ha esmentat en el seu discurs en diverses ocasions a aquest col·lectiu, que porta anys lluitant contra el que denuncien és una “cessió il·legal de treballadores”, la subcontractació de plantilles senceres que assumeixen tasques estructurals de les empreses on presten serveis.

Les pròpies Kellys han sortit en les seves xarxes socials han entonat una espècie de “no en el nostre nom”, recordant-li a la ministra que, entre els molts incompliments del seu ministeri, hi figura l’haver deixat intacte l’article 42.1 de l’Estatut de Treballadors que va flexibilitzar el règim de subcontractació al màxim amb la reforma laboral de 2012.

La diputada feia referència amb aquestes quantitats a que, en el cas d’aquestes treballadores de l’hostaleria, les noves contractes haurien d’aplicar el conveni sectorial de l’activitat que realitzen. No obstant, aquesta prevalença queda suspesa en cas que la subcontracta en si compti amb un conveni d’empresa, com és previsible que optin totes aquestes patronals ultraexplotadores. En aquest cas la prevalença del sectorial seria només quant a taules salarials, podent fixar la resta de retribucions – com les primes per nocturnitat, festius o hores extres – i condicions – permisos, descansos o vacances – a la baixa.

Així ho venen denunciant diferents advocats laboralistes d’esquerra com Vidal Aragonés o Juan Carrique, i les mateixes treballadores afectades com les cuidadores del servei d’atenció domiciliària en lluita per la municipalització del seu servei.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah