×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La universitat al servei de l’especulació: La UPF presenta un estudi manipulat on mostren els efectes negatius de limitar el lloguer

Un estudi manipulat, per part de la UPF i la patronal immobiliària, intenta fer creure que la limitació al preu del lloguer ha fet baixar un 15% l’oferta d’habitatges, quelcom que el Sindicat de Llogateres ha desmentit amb dades reals, sense la manipulació dels que ens ofeguen amb els lloguers.

Miquel Font

dimarts 28 de febrer de 2023
Facebook Twitter

El Sindicat de Llogateres va denunciar el passat 20 de gener la publicació d’un informe elaborat per la càtedra d’empresa “Habitatge i Futur” de la Universitat Pompeu Fabra i la patronal immobiliària APCE (Associació de Promotors i Constructors de Catalunya).

En aquest document titulat Informe dels efectes de la Regulació de Lloguers (11/2020), es denuncia que la regulació va reduir l’oferta d’habitatges un 15%. Aquesta dada es contradiu totalment amb altres estudis relacionats amb els efectes de la regulació com el de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge i l’institut d’Economia de Barcelona.

Aquest fet mostra els efectes de la ingerència del sector privat dins la universitat pública. Empreses com CaixaBank, Telefónica o el Banc Santander…, fan ús dels recursos públics acadèmics per finançar estudis amb l’objectiu de continuar augmentant els seus beneficis. Al mateix temps que els preus del lloguer a Barcelona batien el seu propi rècord (establint-se en 1.066 euros de mitja) i Catalunya esdevé la comunitat autònoma amb més desnonaments al primer trimestre de l’any 2022, la universitat pública empra el seus recursos per beneficiar a les grans empreses i fons voltor, en un context social on el jovent veu impossible la seva emancipació a causa de preus de lloguer desorbitats.

Aquest fenomen és una síntoma més que demostra lo oposats que estan els objectius dels estudiants que omplen les aules i les direccions de les universitats, en aliança amb les grans fortunes, com venim denunciant des de fa anys. Això es un altre fet que exemplifica quant de poder tenen les empreses privades dins de les decisions més importants de la universitat, com poden ser els plans docents i les investigacions, fent cada cop més òbvia, la necessitat d’organització entre estudiants, docents i treballadores per fer de les universitats unes estructures acadèmiques al servei de la classe treballadora i els seus interessos.


Facebook Twitter

Miquel Font

Estudiant de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah