PRECARIETAT LABORAL

La precarietat es cobra una nova víctima dels riders

A les 23.30 d'ahir, un repartidor rider de Deliveroo va col·lidir contra un camió de les escombraries a l'altura d'Embajadores (Madrid) mentre realitzava un lliurament muntat en la seva motocicleta.

dilluns 8 de febrer| edició del dia

A les 23.30 d’ahir, un repartidor rider de Deliveroo va col·lidir contra un camió de les escombraries a l’altura d’Embajadores (Madrid) mentre efectuava un lliurament muntat en la seva motocicleta. Malgrat la ràpida arribada del Samur i de l’assistència d’alguns veïns, l’home de quaranta-vuit anys va morir mentre tractaven de reanimar-lo.

L’empresa de repartiment a domicili Glovo ràpidament va advertir que el treballador no era usuari de la seva app, a pesar que les Emergències asseguren que així era. L’empresa es va afanyar a realitzar aquest comunicat, ja que fa dos anys un altre rider de Barcelona va morir en circumstàncies similars, la qual cosa va comportar a una ràpida mobilització dels seus companys i a una escalada de tensió que va acabar sepultada sota un acord econòmic entre empresa i ajuntament perquè la qüestió no anés als tribunals.

Això no és un cas aïllat i menys una casualitat. Deliveroo, Glovo i la resta d’empreses i plataformes "app", exploten als seus treballadors sota unes condicions precàries i abusives. Així va dictaminar la justícia l’existència d’11.000 falsos autònoms sota aquesta marca, i és suficient intercanviar amb els seus treballadors per a comprendre la situació: hores incomptables de repartiment, faci vent o neu, en plena pandèmia, a contrarellotge entre l’insegur trànsit de les ciutats per a acabar cobrant una misèria que no dóna per a sostenir-se un mateix.

La falta de la mínima prevenció de riscos laborals i la precarietat és una espiral de desesperació que, tristament, s’ha cobrat una nova víctima. Contra la voracitat d’aquestes empreses, que prevalen el seu benefici sobre la vida humana, i els governs que no mouen un dit per tombar la Reforma Laboral i declarar la guerra a la precarietat és necessària ara més que mai organització i lluita als carrers.
temes relacionats

Glovo   /    Precarietat laboral   /    Joventut precària   /    Riders

Comentaris

Comentar