×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La precarietat es cobra una nova víctima dels riders

A les 23.30 d'ahir, un repartidor rider de Deliveroo va col·lidir contra un camió de les escombraries a l'altura d'Embajadores (Madrid) mentre realitzava un lliurament muntat en la seva motocicleta.

EsquerraDiari.cat

dilluns 8 de febrer de 2021
Facebook Twitter

A les 23.30 d’ahir, un repartidor rider de Deliveroo va col·lidir contra un camió de les escombraries a l’altura d’Embajadores (Madrid) mentre efectuava un lliurament muntat en la seva motocicleta. Malgrat la ràpida arribada del Samur i de l’assistència d’alguns veïns, l’home de quaranta-vuit anys va morir mentre tractaven de reanimar-lo.

L’empresa de repartiment a domicili Glovo ràpidament va advertir que el treballador no era usuari de la seva app, a pesar que les Emergències asseguren que així era. L’empresa es va afanyar a realitzar aquest comunicat, ja que fa dos anys un altre rider de Barcelona va morir en circumstàncies similars, la qual cosa va comportar a una ràpida mobilització dels seus companys i a una escalada de tensió que va acabar sepultada sota un acord econòmic entre empresa i ajuntament perquè la qüestió no anés als tribunals.

Això no és un cas aïllat i menys una casualitat. Deliveroo, Glovo i la resta d’empreses i plataformes "app", exploten als seus treballadors sota unes condicions precàries i abusives. Així va dictaminar la justícia l’existència d’11.000 falsos autònoms sota aquesta marca, i és suficient intercanviar amb els seus treballadors per a comprendre la situació: hores incomptables de repartiment, faci vent o neu, en plena pandèmia, a contrarellotge entre l’insegur trànsit de les ciutats per a acabar cobrant una misèria que no dóna per a sostenir-se un mateix.

La falta de la mínima prevenció de riscos laborals i la precarietat és una espiral de desesperació que, tristament, s’ha cobrat una nova víctima. Contra la voracitat d’aquestes empreses, que prevalen el seu benefici sobre la vida humana, i els governs que no mouen un dit per tombar la Reforma Laboral i declarar la guerra a la precarietat és necessària ara més que mai organització i lluita als carrers.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna