×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La política del govern "progressista" contra la immigració: expulsions i un saldo de 500 morts

L'arribada de milers d'immigrants aquestes setmanes a les costes canàries ha revelat la política criminal del govern "progressista". Un desplegament de militars i policies, l'expulsió sense assistència lletrada i un saldo de gairebé 500 morts en la mar.

Pablo Juárez

divendres 13 de novembre de 2020
Facebook Twitter

En aquests últims dies una nova crisi humanitària se cern sobre les costes canàries, amb l’arribada de 2200 immigrants procedents d’Àfrica i gairebé 500 morts només en els últims dies.

Es tracta de la crisi migratòria més gran en l’arxipèlag des de 2006, en la qual el mateix govern de Canàries reconeix el desbordi i les condicions d’amuntegament en la qual es manté a milers de persones.

Encara així, la reclamació que fa l’administració canària al govern central, no és perquè es destini més recursos que permetin acollir en millors circumstàncies a aquestes persones, sinó perquè s’accelerin els tràmits d’expulsió i es reforci desplegament policial i militar per a controlar millor les seves costes.

La política del govern "progressista" va en la mateixa direcció. Sánchez ha decidit recórrer directament als militars i ha començat a expulsar a centenars d’immigrants recorrent a governs de països a Àfrica que destaquen pel seu tracte inhumà a refugiats i immigrants com el de Mauritània o el Marroc. Amnistia Internacional denuncia al seu torn que aquestes expulsions es fan sense ni tan sols el dret a l’assistència jurídica dels i les immigrants.

El mateix ministre d’Interior va viatjar a les illes aquesta setmana i va posar en marxa el trasllat d’almenys 22 senegalesos a Mauritània, perquè des d’aquí es materialitzés l’expulsió al seu país. Marlaska ha estat un dels grans capdavanters, tant durant la seva etapa com ministre com en la de jutge, de la mà dura contra la immigració il·legal. En 2018 va declarar estar disposat a tenir "tolerància zero amb els assalts massius".

En els fets, això s’ha materialitzat en el tracte inhumà que s’ha continuat mantenint contra els qui intenten escapar de les guerres i la pobresa, darrere de les quals està l’espoli d’aquests països per l’imperialisme, també l’espanyol. En aquest sentit no hi ha cap diferència entre les polítiques criminals dels últims governs de PP i PSOE i l’actual govern de coalició.

Enmig d’una crisi humanitària que es barreja amb l’actual pandèmia, la política que està tenint el govern provoca la mort de milers persones, per responsabilitat directa o per la complicitat amb els règims més repressius i dictatorials africans.

Al mateix temps l’extrema dreta comença a fer bandera d’aquesta qüestió, tant a Canàries com en resta de l’Estat, demanant encara més mà dura contra els immigrants. Aquest 31 d’octubre va ser convocada una mobilització a Gran Canària per part de col·lectius afins a Vox, grups feixistes i neonazis demanant l’expulsió dels "il·legals" i els "paràsits" en referència a la immigració procedent d’Àfrica.

La falsa retòrica del govern, que es proclama com el més progressista dels últims quaranta anys, combinada amb la seva actuació real està tenint les mateixes conseqüències dramàtiques per als immigrants que en altres èpoques; i al mateix temps està facilitant que l’extrema dreta prengui els carrers.

La hipocresia dels ministres d’Unidas Podemos i IU davant aquesta qüestió expressa el nivell d’adaptació grotesca d’aquests partits a un règim colonialista, que només pot oferir polítiques criminals i discriminatòries contra els treballadors immigrants i contra els pobles oprimits.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!