Món obrer Estat espanyol

SARAGOSSA

La plantilla d’Alumalsa en peu de guerra contra 230 acomiadaments

El pròxim 25 d'octubre a les 22.00 hores la plantilla de la metal·lúrgica Alumalsa inicia vaga indefinida per a lluitar contra un ERO que afectaria 230 traballadores i treballadors, un 40% de la plantilla, especialment joves i dones. Ja van ser finalitzats 200 contractes temporals al llarg d'un any, però la plantilla crida Ni un sol acomiadament!

Carlos Muro

Zaragoza | @muro_87

dijous 22 d’octubre de 2020| edició del dia

“Ni un acomiadament a Alumalsa” o “deslocalització per a la direcció” són alguns dels càntics que es van poder escoltar dissabte passat en la manifestació convocada per l’Assemblea de Treballadors i Treballadores. La qual comptava amb el suport del Comitè d’Empresa (SITUADA, CCOO, OSTA i UGT) i de la secció sindical de la CNT.

Com ens comentava David, delegat de CNT en Alumalsa, a Esquerra Diari “des d’octubre passat porten prop de 200 acomiadaments de personal eventual, el qual és un volum considerable de personal que s’ha anat al carrer. El que pretenem és que de Alumalsa no surti ningú i que hi ha fórmules i mesures perquè no s’hagi d’anar ningú al carrer”.

La manifestació que va recórrer els principals carrers del centre de la ciutat de Saragossa va comptar amb el suport de multitud d’organitzacions polítiques, socials i juvenils. Lorien, de l’agrupació juvenil anticapitalista Contracorrent, ens comenta que “la joventut estudiantil i precària estem aquí donant suport a la lluita de la plantilla d’Alumalsa perquè el resultat de la seva present lluita, és el nostre futur. És necessari envoltar intensament de solidaritat la seva lluita i no permetre que aquestes empreses se surtin amb la seva. Empreses què reben milions en subvencions de diners públics i l’endemà diuen “que tenen pèrdues”, és indignant que les institucions “democràtiques” regalin milionades als rics i no inverteixin el necessari en sanitat i educació. S’hauria d’intervenir Alumansa i obrir els llibres de comptabilitat per a demostrar precisament les mentides d’aquestes grans empreses.”

Assemblea de Treballadors i Treballadores convoca vaga

Així doncs la plantilla de Alumalsa va celebrar una assemblea el dissabte 17 d’octubre al matí, acudint més de 150 treballadors i treballadores al Parc Delícies. Es van plantejar diferents opcions per a impedir els acomiadaments planificats per la direcció de la multinacional, arribant al resultat de la necessitat de convocatòria de vaga indefinida per la falta d’intenció de l’empresa a aparcar els acomiadaments.

D’aquesta manera, el 25 d’octubre a partir de les 22.00 de la nit començarà la vaga de la plantilla en contra de les pretensions de l’empresa d’estalviar-se costos acomiadant a més treballadors, i més amb les seves actituds masclistes, ja que pretenen acomiadar a les 22 de les 25 treballadores del centre.

Tota empresa que acomiadi o tancament hauria de ser intervinguda i nacionalitzada posada sota control obrer

Una vegada més, és indignant que les principals institucions, com el Govern d’Aragó (conformat pel PSOE, Podemos, CHA i PAR) com el Govern Central (PSOE, Podemos i IU-PCE) estiguin permetent a les empreses enriquir-se a costa d’empitjorar més fins i tot les condicions de treball, exactament igual que ho ha fet els governs del PP o els regionals amb Ciutadans o Vox.

Cíniques paraules en la mateixa manifestació de Chuaquín Bernal de CHA Zaragoza, donant el suport a la seva lluita mentre el seu partit és part del govern d’Aragó. O el coordinador general d’IU Aragó, Álvaro Sanz, en parlar que el “Govern d’Aragó ha d’exigir la deguda corresponsabilitat a l’empresa que un moment com aquest requereix i, a més, després de totes les ajudes públiques que s’han posat a la disposició del teixit empresarial”, quan és el seu mateix partit el que està en el govern central i en un del seu ministeris, ni més ni menys que Treball.

No és la primera gran destrucció d’ocupació d’enguany en el sector del metall, destacant els tancaments de Nissan i Alcoa. Volen fer-nos pagar els costos de la crisi, per la qual cosa és necessari aixecar una àmplia lluita per a defensar els llocs de treball, ocupar les plantes que pretenguin tancar i exigir la seva nacionalització sense indemnització sota control obrer.

Casos com el d’Alumalsa ens mostren la necessitat de la nacionalització de tota empresa que tanqui o acomiadi, i per a tallar el problema de l’atur, el repartiment de les hores de treball entre les desenes de milers d’aturats, per a reduir la jornada laboral sense reducció de sou, lluitant perquè la diferència surti del benefici empresarial.
temes relacionats

Govern de coalició PSOE-UP    /    Saragossa   /    Món obrer Estat espanyol   /    En Català   /    CNT   /    CCOO   /    UGT

Comentaris

Comentar