Catalunya

REPRESSIÓ

La "nova normalitat", com la vella

Prohibicions de les concentracions a cop de repressió, pallises als carrers i desnonaments. La "nova normalitat" dels governs central i català enfront la classe treballadora i els sectors populars.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

dijous 21 de maig de 2020| edició del dia

En ple "desconfinament asimètric" per arribar a la "nova normalitat" post pandèmia, el Govern del PSOE i Unidas Podemos utilitza els vells mètodes per controlar els carrers a base de repressió i criminalització.

L’Estat d’alarma inicat el passat mes de març i prorrogat ahir per cinquena vegada, està servint per a reforçar de forma encoberta les mesures de control enfront la classe treballadora i els sectors populars.

Això és profunditzant amb la militarització dels carrers amb els cossos policials a co de repressió i criminalització. I més aquests dies on les concentracions de movimentos socials i organitzacions sindicals i politiques estan començant a fer-se notar als carrers en defensa dels drets democràtics i contra el rescat de les grans empreses capitalistes a costa de que la classe treballadora acabi pagant aquesta nova crisi econòmica.

Et pot interessar: Els Mossos reprimeixen les concentracions de #RecuperemElsCarrerrs

Però no només la Policia Nacional està aplicant mesures repressives, els Mossos d’Esquadra estan aquests dies executant verdaderes razzies policials, impedint les mobilitzacions o propinant pallises indiscriminades.

En aquest sentit, ahir a la nit nou patrulles dels Mossos desplegaven un operatiu policial al barri del Raval en el que primer apallisaven violentament a tres persones i després les detenien.

Sens dubte, la "nova normalitat" no es distingeix en res de la violència policial que sempre s’ha aplicat contra els sectors populars i a les zones més pobres de la ciutat. Tret que sota l’Estat d’alarma es vol fer passar aquestes accions policials amb un nou "rentat de cara".

En el mateix sentit, els Mossos d’Esquadra executaven també ahir un desnonament al barri de la Barceloneta, tot i que aquestes operacions estan prohibides durant l’Estat d’alarma.

La "nova normalitat" dels governs central i català, com la vella, amb la criminalització de la classe treballadora i els sectors populars i fent pagar a aquests els costos de la crisi mentre salven a la patronal i als grans empresaris i deixen passar amb total impunitat les manifestacions de la dreta rica i reaccionaria.

Et pot interessar: La dreta està prenent els carrers, qui se la està regalant?
temes relacionats

Nova normalitat   /    Estat d’Alarma   /    Crisi coronavirus   /    #Covid-19   /    Catalunya   /    Repressió policial   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Mossos d’Esquadra   /    Violència policial

Comentaris

Comentar