×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La nova joguina de Piqué: la Kings League

La Kings League és el nou producte del capitalista de Gerard Piqué, juntament amb influencers com Ibai i exjugadors com Casillas, on s'inventen una nova manera de jugar a futbol, més innovadora i que pretén ser més atractiva. S'allunya encara més del futbol de barri, amb equips sense història i sense una seu on poder concentrar aficionats.

Aitor M.

divendres 27 de gener de 2023
Facebook Twitter

L’exfutbolista Gerard Piqué torna a anunciar un projecte juntament amb un soci ja habitual, com és Ibai Llanos, l’streamer amb més seguidors de tot Twich. Aquest cop presenten la Kings League InfoJobs, una lliga de futbol 7 que l’integren 12 equips. Els presidents dels equips són influencers i la majoria streamers com Ibai, on trobem a gent com The Greft (conegut per marxar a viure a Andorra per estalviar-se els impostos), DjMariio, Perxitaa, entre altres, però també estan el Kun Agüero (exfutbolista, però també fa bastants directes a Twich i amic d’Ibai) i també l’històric exporter del Reial Madrid, Iker Casillas.

Piqué presenta aquesta lliga amb una aposta innovadora i que intenta ser més atractiva cap al públic al qual es volen dirigir, que bàsicament és el fandom que ja porten a l’esquena els presidents dels clubs. Aquesta lliga presenta una innovació a molts nivells, com fer als àrbitres més accessibles, amb càmeres i micròfons durant els partits i justificació davant els presidents dels seus arbitratges als directes de la post jornada. També vol ser una lliga on l’audiència tingui una major participació a l’hora de les decisions, tant de joc com al format de la lliga.

La nova competició també presenta coses diferents del que estem acostumats a veure tant a futbol camp com a futbol sala, el que més sorprèn són les "arma secreta" que té cada entrenador dels equips i que pot utilitzar quan vulgui. Aquestes cartes poden donar-te un penal extra, gols que valguin doble durant dos minuts, jugar amb superioritat numèrica durant uns minuts... La lliga també té unes cartes que fan que es pugui passar de jugar 7 vs. 7 a un 6 vs. 6, o un 2 vs. 2, i a l’última jornada s’ha sumat una carta on un dels equips pugui comptar amb la participació del president de la lliga, Gerard Piqué al seu equip durant aquella jornada.

Totes aquestes innovacions han fet que els sectors més conservadors hagin sortit a criticar i ridiculitzar la Kings League InfoJobs, com és el cas del president de la Lliga professional de futbol de l’Estat espanyol, Javier Tebas (no sorprèn d’un reconegut falangista i poc amic de tot el que no sigui conservador i reaccionari) que va dir que aquest nou projecte era un circ, cosa que la lliga va respondre amb el Kun debutant a la tercera jornada vestit de pallasso i amb Piqué convidant a Tebas a venir un dia a parlar i veure-ho des de dins.

És cert que aquest projecte és més un espectacle que un esdeveniment esportiu, però realment és el que pretén ser (recorda a l’All Star de l’NBA). Ja que aquesta lliga podem veure a jugadors de futbol retirats (uns més coneguts que d’altres), també jugadors de futbol sala com Ricardinho (que encara no ha fitxat per cap equip, però que ha reiterat bastants cops que la seva intenció és participar d’aquesta primera temporada) i jugadors que van passar per filials de l’Espanyol entre d’altres. També veiem contínuament als presidents dels equips picant-se als directes i és que d’això va aquest projecte, de ser atractiu a l’audiència i que aquesta ho vegi tot i se senti partícip de la competició (com solen fer aquests influencers als seus directes).

Així mateix, els mitjans de comunicació tradicionals van criticar al president de posar la primera jornada el dia 1 de gener per tenir més audiència, ja que estaria tothom a casa i no hi havia lliga professional, aquestes crítiques van quedar una mica absoltes a partir de les següents jornades, pel fet que van veure com anaven creixent les xifres d’audiència a cada jornada. Amb aquests números, l’audiència i alguns mitjans que tracten temes de Twich, entre altres coses, van fer ressò de les xifres d’audiència, arribant-ho a comparar amb un Elx-Getafe que va tenir menys audiència que un partit de la Kings Leage, insinuant que la lliga de Piqué és el futur i destronarà al futbol professional d’aquí a poc temps.

Aquesta comparació és una mica ridícula, ja que la Kings League es pot veure de manera gratuïta i accessible per a tot el planeta terra, mentre la Lliga és de pagament. També cal esmentar que poc tenen a fer els partits del producte de Piqué amb un Clàssic o la Champions Leage. El fet que es doni aquesta comparació no és més que dos productes capitalistes intentant guanyar un tros del mercat i poder guanyar millors patrocinis. Amb això vull dir que la Kings League és més que la nova joguina de Piqué amb la que vol acumular més capital.

Cal esmentar també que en un dels directes que fan previs a la jornada va aparèixer Joan Laporta (president del FC Barcelona), on va anunciar que les semifinals i la final d’aquesta lliga es jugarà al Camp Nou, data que coincideix amb el Clàssic femení, que es jugarà a l’Estadi Johan Cruyff. Aquest menyspreu cap a la secció del futbol femení, quan ha demostrat que és capaç d’omplir el camp en dues ocasions, i amb molt millor ambient que quan ho fa el masculí, és una prova més del menyspreu que ha tingut sempre Laporta amb les seccions del club que no són el futbol masculí.

Piqué ja fa anys que fa d’empresari (li ve de família). Amb la seva empresa Kosmos ja hem vist la seva adquisició de la Copa Davis i altres projectes amb Ibai. Tampoc hem d’oblidar que si la Supercopa d’Espanya es juga a Aràbia Saudita, és per un negoci brut entre Piqué i el president de la federació espanyola de futbol, Luis Rubiales. Escàndol que va sortir quan el jugador encara era en actiu. I és que Piqué sempre ha demostrat la seva faceta d’empresari i les seves ganes d’acumular capital, divertint-se això si.

La presentadora Cristinini (també influencer) el dia que es presentava la Lliga al públic, va dir una frase que crec que defineix bastant bé el que estan fent: "Renovar o morir". I és que aquesta afirmació és la definició del producte capitalista, intentar mercantilitzar-ho tot per poder acumular capital. I és que el futbol al qual estem acostumats ja fa molts anys que està convertit en un producte capitalista, però aquest projecte aprofundeix més en aquesta qüestió i el seu únic objectiu és ser atractiu per poder tenir més audiència, i per tant millors patrocinadors.

Aquesta lliga es desvincula encara més de l’esport que defensem, on no només s’impossibilita l’entrada de qualsevol altre club que no estigui representat per un famós, sinó que no tenen cap seu, és a dir, cap ciutat o barri que pugui sentir-se seu el club i poder anar a animar-lo. Per mi el futur no pot ser la Kings League, ja que si critiquem al futbol modern per ser cada com més capitalista i moure les quantitats de diners que mou, la solució no pot ser una lliga elitista on l’afició està sempre a casa.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah