Món obrer Estat espanyol

PANDÈMIA

La mort d’un zelador desvela el cinisme de qui ens governen

En aquests dies va morir un zelador de l’Hospital Universitario Puerta de Hierro de Majadahonda (Madrid). Es deia Javier Ruiz Gallardo i tenia 52 anys. Malauradament, és un altra víctima mortal de la precarietat laboral. L’Hospital no li reconeixia com a personal ja que estava “externalitzat”.

dimarts 12 de maig de 2020| edició del dia

Javier feia dies que tenia símptomes compatibles amb el Covid19 i a més era diabètic. Però anava a treballar sense dir res perquè aquest mes s’acabava el contracte i tenia por que no li no renovessin. Ell tenia por que si agafava la baixa es quedés sense la renovació i al carrer.

Treballava per a la subcontrata Onet i feia temps que estava enganxant contractes temporals en diversos hospitals de la capital. Onet Ibérica li havia fer un contracte com a personal de neteja però en realitat feia les tasques de zelador. Això ho fa amb tot el personal.

No és la única persona que va morir. També va morir una senyora que feia tasques de neteja. Les condicions de seguretat són gairebé inexistents. Tenen una mascareta que ha durar 5 dies, sempre fan servir una bata reutilitzada. Aquestes són les condicions amb les que treballen.

Quan una persona llegeix això, què pot pensar dels polítics que aplaudeixen a les 8 del vespre? Dels responsables dels hospitals que subcontracten? Dels ministres i consellers que diuen que contracten més personal però acomiaden ara que el Covid ja genera tants contagis?

Quan hom llegeix això no pot menys que recordar-se’n de les xifres milionaris que el President Sánchez diu que estan invertint, o recordar els anuncis dels milions de mascaretes de paper que Ayuso o Torra donen “gratuïtament”, o com ens arrisquem dia a dia a la feina sense mesures de seguretat i higiene bàsiques.

És el cinisme dels governants i responsables que pinten la vida de rosa, mentre ens obliguen a treballar fins la mort, arriscant la salut física i mental. Que donen milions a les grans empreses i engrunes als treballadors. En aquest dies treballadors de l’hospital Parc Taulí denunciaven que havien cobrat a l’abril menys de mil euros.

Aprofitem el dia internacional de les infermeres per reivindicar que tot el personal sanitari ha de decidir com gastar el pressupost del sector, per reivindicar condicions dignes per tothom, salaris dignes com deien davant de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Hem de pensar que en lloc de sortir a aplaudir a les 8 als balcons, haurem de donar suport al personal sanitari davant de les portes fins que tinguin condicions dignes de treball. Basta de morts als llocs de feina.
temes relacionats

#Covid-19   /    Crisi sanitària   /    Crisi de la sanitat pública   /    #Coronavirus   /    Treballadors sanitat   /    Precarietat laboral   /    Món obrer Estat espanyol   /    Precaritzats

Comentaris

Comentar