Internacional

TENSIÓ A BOLÍVIA

La mobilització a El Alto i la falsa campanya d’Áñez contra els bloquejos

Sota la consigna “Fora Áñez” va haver-hi noves mobilitzacions a El Alto. A més del reclam per la convocatòria electoral, van repudiar el mal maneig de la pandèmia, la clausura de l'any escolar i la repressió, discriminació i racisme.

dijous 13 d’agost de 2020| edició del dia

Diversos districtes de la ciutat de El Alto es van dirigir en marxa cap a la Cella d’aquesta urbs, amb el crit de “Fora Áñez”. Es va realitzar un Cabildo en les intervencions del qual es va poder notar la disconformitat per la incapacitat amb la qual el govern autoproclamat de Jeanine Áñez, ha vingut gestionant la crisi sanitària, així com el fet de privar als nens i joves de l’elemental dret a l’educació. Van repudiar també els actes discriminatoris efectuats i fomentats per representants del govern. En el capítol es va determinar continuar amb les mesures de pressió consistents en el bloqueig de camins fins a aconseguir les demandes.

Cal recordar que a partir de l’inici de les mobilitzacions els mitjans de comunicació hegemònics, alineant-se a les versions difoses per representants governamentals, han estat actors principals per a desenvolupar una sostinguda i permanent campanya de desqualificació de la manifestació duta a terme per diferents sectors socials del país.

Els corresponsals de la Izqueirda Diario van ser testimonis que en els bloquejos realitzats a la ciutat de El Alto s’està permetent i coadjuvant a la circulació d’ambulàncies i camions d’oxigen, com es pot veure en el següent vídeo.

Així mateix, vam poder accedir a una entrevista a un dirigent juvenil de l’urbs altenya que ens explica que són part de les mobilitzacions i que ningú els està pagant per a mobilitzar-se, que la seva lluita és pel dret a l’educació i a la salut i l’exigència de renúncia d’Áñez és perquè no han fet res per a salvar les vides. Aquí pots escoltar l’entrevista.
temes relacionats

Bolívia   /    En Català   /    Internacional

Comentaris

Comentar