×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La lava del volcà de La Palma arriba al mar

Aquest moment, esperat des de fa dies, generava inquietud perquè el contacte de la lava amb la mar, a més de 1.000 graus centígrads, podia generar explosions, ones d'aigua bullent o fins i tot núvols tòxics pel que veïns de les zones pròximes havien estat confinats.

dimecres 29 de setembre de 2021
Facebook Twitter

La lava provinent del volcà a l’illa de La Palma, que va entrar en erupció el 19 de setembre, ha aconseguit arribar al mar aquesta nit, segons l’Institut Volcanològic de Canàries (Involcan), per la qual cosa els habitants de la zona han estat confinats per a evitar que entrin en contacte amb els gasos tòxics.

Imatges de la televisió de Canàries, mostraven en plena com la bugada de lava entrava en contacte amb l’aigua, mentre es generava gran quantitat de fum.

"La bugada de lava ha arribat a la mar de Platja Nova", assenyalava Involcan en Twitter. Segons altress mitjans, el contacte va tenir lloc pocs minuts abans de les dotze d’aquest dimarts.

Aquest moment, esperat des de fa dies, generava inquietud perquè el contacte de la lava amb el mar, a més de 1.000 graus centígrads, podia generar explosions, onades d’aigua bullent o fins i tot núvols tòxics, segons la pàgina del Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

En prevenció, els veïns de les zones més pròximes havien estat confinats per a evitar que poguessin entrar en contacte amb els gasos tòxics.

Els habitatges "ara mateix estan a dos quilòmetres, hi ha seguretat suficient, no crec que arribin els gasos a aquests barris", afirmava a la televisió canària Juan Miguel Rodríguez, alcalde de Tazacorte.

Per l’erupció més de 6.000 persones han hagut d’abandonar fins ara les seves llars, però no hi ha hagut ferits ni morts, encara que sí importants danys materials.

La bugada de lava ja ha arrasat 656 edificacions -no tots habitatges- i cobert 268 hectàrees en aquesta illa de 85.000 habitants que viu del cultiu del plàtan i del turisme, segons el sistema de mesurament geoespacial europeu Copernicus.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l'esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Eleccions a Euskadi: resultats històrics de l’esquerra abertzale i revalidació del govern PNB-PSE

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris