×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La joventut al costat de Pablo Hasél i contra aquest Règim decadent!

Després de la detenció del raper Pablo Hasél de la Universitat de Lleida per part dels Mossos d'Esquadra i la Generalitat, amb la complicitat del rector, no han trigar a arribar les mobilitzacions a tot l'Estat per a protestar contra aquest atac a la llibertat d'expressió.

Sergi Prat

dijous 18 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Molts i moltes joves sortim al carrer per a reclamar l’amnistia total pel cantant, així com molts altres artistes que han demostrat el seu suport a través de les xarxes socials, cançons i per descomptat en les manifestacions; vam poder parlar amb el raper Swit Ema en la manifestació convocada en la plaça Lesseps de Barcelona, on explicava que això no sols els podia passar als cantants, sinó a qualsevol que posi el crit en el cel en contra d’aquest sistema.

Però la veritat és que aquesta ràbia que veiem als carrers no és només per la injustícia particular en el cas de Pablo Haseél, si no que expressa, especialment en la joventut, una ràbia profunda contra la decadència d’aquest sistema.

La visió que els joves tenim del Règim del 78 no podria estar més deteriorada. Veiem com empresonen polítics i artistes mitjançant la Llei Mordassa i el codi penal, les mobilitzacions anti-repressives justament són sempre reprimides per la policia controlada tant pels partits de dretes, com els d’“esquerra”, tant “progressistes” com processistes.

L’atur juvenil arriba al 40% i l’ocupació laboral està sempre marcada per la precarietat i la temporalitat. Paral·lelament veiem com el Règim i la “justícia” acarona constantment a l’extrema dreta i és es pot parlar d’exterminar a la meitat dels espanyols si ets militar sense conseqüències o fer actes obertament nazis on la policia més que vigilar, participa. Però això sí, no se t’ocorri ficar-te amb la corona si ets periodista o cantant.

Amb tot això, per a nosaltres, la joventut, costa pensar que la xifra històrica d’abstenció d’aquestes últimes eleccions catalanes sigui només per “la por als contagis”. Segur que a aquesta situació excepcional s’hi suma el fet que no trobem cap alternativa política ni fora ni dins de les institucions públiques, unes institucions que no han canviat res mai.

Ara més que mai és necessari aixecar una esquerra que sigui independent dels partits que ens reprimeixen constantment, tant del Govern “progressista” com de la Generalitat, que posi dempeus un programa anticapitalista i revolucionari i que aposti per desenvolupar l’autoorganització de la classe treballadora, la joventut, les dones i els sectors populars.

Per això des de l’agrupació juvenil i revolucionària Contracorrent et convidem aquest divendres 19 de febrer a les 16.30h a fer una gran assemblea oberta (a Barcelona), que sigui contra l’extrema dreta i la persecució dels activistes, cantants, sindicalistes, militants d’esquerra, etc, per a poder organitzar-nos des de cada institut, universitat i centre de treball!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones