Món obrer Estat espanyol

MOBILE WORLD CONGRESS

La "festa del capitalisme i de la precarietat" no es celebrarà a BCN

El Mobile no celebrarà la seva edició de 2020 a Barcelona prevista per a la setmana del 24 al 27 de febrer. Els capitalistes de tot el món i Ada Colau coicideixen que avui és "un dia fosc".

dijous 13 de febrer de 2020| edició del dia

Finalment el Mobile World Congress no celebrarà la seva edició de 2020 que estava prevista per a la setmana del 24 al 27 de febrer a Barcelona.

En un reunió d’urgència celebrada durant el dia d’ahir, l’empresa organitzadora del macro esdeveniment mundial de telefonia, GSMA, va prendre la decisió final de suspendre l’edició d’enguany després de la renúncia a participar de més d’una trentena de companyies en el marc de l’epidèmia del Coronavirus.

Amazon, Facebook, Ericcson, LG, Sony, Nvidia, Viu, HP, Intel o Gigaset són només algunes de les grans marques que des de fa una setmana van començar a mostrar la seva preocupació per la seguretat sanitària per a la celebració del Mobile de 2020 a Barcelona.

Malgrat tot, en un comunicat de premsa el director executiu de GSMA, John Hoffman, afirmava que "Barcelona disposa d’un entorn segur i saludable però la preocupació global pels trasllats i altres circumstàncies fan impossible la celebració del certamen".

I en una roda de premsa celebrada fa escassos minuts el propi Hoffman ha destacat que "es tracta d’una situació molt difícil i una decisió difícil [la de suspendre l’esdeveniment]".

Durant la roda de premsa Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha manifestat en el mateix sentit que "no hi ha alarma sanitària a Barcelona, però si a nivell global i mostrem la nostra comprensió". Alhora, Colau ha assenyalat també que "lamentem aquesta cancel·lació per l’impacte econòmic".

Sens dubte, la preocupació tant de Hoffman com de Colau és purament econòmica. El Mobile és el principal esdeveniment de telefonia a nivell mundial i els beneficis que s’emporten tant l’empresa organitzadora com les companyies que participen són un percentatge important dels ingressos anuals.

En el cas de Barcelona, a més, la ciutat deixa de generar uns ingressos que ascendeixen a gairebé 500 milions d’euros i 14.000 llocs de treball.

No obstant això, tots aquests llocs de treball no deixen de ser temporals i precaris. Afectant principalment joves, dones i immigrants i en la majoria dels casos amb unes condicions salarials per sota del que marca el conveni interprovincial d’hostaleria i turisme de Barcelona i en cap cas haurien arribat a ensumar els beneficis d’un esdeveniment que amb els anys s’ha convertit en la panacea del capitalisme mundial i un dels principals generadors de precarietat i explotació.
temes relacionats

#Coronavirus   /    Precarietat laboral   /    Capitalisme   /    Món obrer Estat espanyol   /    Mobile World Congress (MWC)   /    Ada Colau

Comentaris

Comentar