×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Valents, Vox, PP i Ciutadans s'alinien amb l'organització Desokuoa per al seu inici de campanya del 28M centrada en la criminalització de l'ocupació.

Sergio Linares

dijous 11 de maig
Facebook Twitter

Aquest dijous l’organització matonil Desokupa ha convocat una concentració en el barri barceloní de la Bonanova, un dels que tenen una major renda per càpita de la capital catalana. Amb crits de “a por ellos” i altres amenaces i insults, diversos centenars d’ultres i dretans s’han reunit sense atrevir-se a portar endavant el seu anunciat desallotjament dels dos centres socials ocupats existents en el barri.

Aquest grup, conformat per reconeguts nazis, es dedica a portar endavant operacions d’assetjament i desallotjaments extrajudicials d’habitatges i edificis normalment propietat de bancs i grans tenidors. Lluny de ser uns outsiders, venen actuant com el gos de presa dels partits dretans de la ciutat en la seva campanya electoral de cara al 28M.

La Ruïna i El Kubo, són els dos centres socials en el punt de mira de l’organització dirigida per, Daniel Esteve, un mediàtic ultra que compta amb antecedents per segrest i extorsió. Fins fa uns mesos i des de fa diversos anys -2016 El Kubo i 2019 La Ruïna-, tots dos edificis i els seus habitants venien convivint de manera normal en el barri. Així ho han reconegut desenes de veïns en entrevistes a diversos mitjans de comunicació.

No obstant, els alcaldables de les forces de la dreta a l’Ajuntament de Barcelona van decidir prendre-s’ho com a bandera de la seva campanya contra l’ocupació. El partit del desaparegut Manuel Valls, Valents, el també gairebé desaparegut Ciutadans, el PP i l’extrema dreta de Vox, s’han dedicat a presentar-se als voltants, increpar als seus residents i exigir un desallotjament immediat de tots dos immobles. Desokupa es va sumar fa unes setmanes a aquesta campanya, protagonitzant provocacions i amenaces constants contra els habitants.

En els últims dies els membres d’aquesta organització han arribat a llançar coets, artefactes incendiaris i projectils, segons denuncien els habitants de tots dos centres socials a La Directa. Les pedrades i amenaces de mort s’han convertit en quelcom quotidià.

Els mitjans de comunicació s’han sumat a aquesta campanya de criminalització i legitimació dels mètodes de Desokupa, incloent-hi autèntiques peces de manipulació periodística. Una de les més greus ha estat la difusió d’un vídeo en el qual es veu a dos joves amb cascos de moto i una petita destral, però ocultant deliberadament que prèviament havien estat rebent durant gairebé una hora llançament de pedres i petards.

L’actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra amb aquests matons de l’extrema dreta és de total confabulo i complicitat, tal i com presumeix en xarxes el mateix Esteve. Mentrestant les concentracions convocades en solidaritat amb els centres socials ocupats venen rebent fustigacions i les càrregues dels antiavalots, com ha tornat a passar avui.

L’Ajuntament per part seva, si bé ha criticat les crides de Desokupa a portar endavant un desallotjament extrajudicial, continuen plantejant que estan a l’espera de poder comptar amb dues ordres del jutge per a poder portar endavant un desallotjament conjunt de tots dos edificis propietat de la SAREB. Un discurs que, lluny d’atallar a l’extrema dreta i les seves campanyes de criminalització, abona el camí comprant-li allò central de les seves tesis.

Aquesta tarda més de 500 persones s’han concentrat en la rodalia de La Ruïna i El Kubo per mostrar la seva solidaritat amb els centres socials i denunciar tant la campanya de Desokupa i l’extrema dreta, com els intents de desallotjament que promet portar endavant l’Ajuntament. Envoltar de solidaritat i defensar tots dos centres socials de tot intent de desallotjament, vingui de Desokupa o del consistori “progressista”, és l’única manera de defensar-nos i enfrontar l’ascens d’aquestes campanyes reaccionàries i l’extrema dreta.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah