×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

La direcció de TV3 acomiada Manel Vidal de Zona Franca per un gag sobre el PSC

Manel Vidal, col·laborador del programa de nit de TV3 "Zona Franca", ha estat acomiadat per un gag on feia referencia a la posició del PSC sobre la indepèndencia de Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dimecres 1 de febrer de 2023
Facebook Twitter

Manel Vidal, col·laborador del programa de nit de TV3 "Zona Franca", ha estat acomiadat. La raó ha estat que en la seva secció del passat dimarts va identificar el PSC amb una esvàstica. La direcció de TV3 i els responsables de Atomic Beat Media, la productora que realitza "Zona Franca", han pres aquesta decisió perquè, segons ha informat el diari ARA, "s’han traspassat els límits".

La secció de Vidal consistia en respondre consultes que suposadament enviaven els seguidors del programa però que eren preparades pel mateix col·laborador de "Zona Franca". La primera consulta del dimarts va ser plantejada per una dona, que es va presentar com Laura, de Lleida, i consistia en demanar informació sobre la posició del PSC en el debat dels pressupostos de la Generalitat. Vidal va acompanyar la seva resposta amb una infografia sobre el posicionament ideològic en la qual identificava la del PSC dintre d’una esvàstica nazi.

Va començar la seva resposta comparant el partit que dirigeix Salvador Illa amb el que va qualificar com "estafa piramidal de les power balance", uns braçalets que suposadament donaven poders i salut. "El PSC és com les power balance actuals. Demana l’ampliació de l’aeroport, el Quart Cinturó i el Hard Rock Café, a Tarragona".

I va continuar: "En la política catalana hi ha l’eix social i l’eix nacional. El PSC, la seva posició en l’eix nacional està claríssima. Ja sabem que la gent que es defineix com a progressista però és espanyolista, com es posiciona quan li parles de Catalunya o de alguna cosa que tingui a veure amb els drets polítics de Catalunya? Ho explicarem amb el Political Compass". El Political Compass és un gràfic que inclou els posicionaments ideològics de dreta, esquerra, autoritari i liberal.

Vidal va afirmar que "si li parles de Catalunya, d’independència, de alguna cosa de la que seria Catalunya com a nació a un progressista espanyolista, un votant o representant socialista es situa aquí". I va assenyalar una pantalla amb una infografia del Political Compass retocada en la qual el PSC estava representat per un punt roig dins d’una enorme creu gamada nazi en la zona d’autoritari de dretes. El presentador, Joel Díaz, i el públic van explotar de riure.

De fet, el presentador, després de conèixer la notícia, va aunciar la seva dimissió al seu perfil de Twitter. Demana, però que el programa continues per la qualitat dels professionals que hi treballen. Però TV3 ha decidit suspendrà temporalment l’emissió.

Hi ha sectors de la població, inclosos els que es refereixen a l’esquerra, que veuen amb bons ulls la censura als mitjans disfressada de defensa de la informació objectiva, com una manera de combatre l’auge de l’extrema dreta, l’odi i la reacció mediàtica. Però res està més lluny de la realitat. Aquestes mesures sempre tenen com a objectiu la defensa de l’ordre i el relat hegemònic de qui les emet.

Hi aixo és el que ha passat. En un context de negociació de pressupostos amb el PSC, on des del Govern s’aplica una política autonomista de pacte amb el soci imprescindible, PSOE (i PSC), aquesta definició sobre la formació d’Illa no tenia lloc per la direcció de TV3.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"