Catalunya

ACTE DE CÀRRECS ELECTES

La declaració de Sants per l’amnistia, els drets socials i l’autodeterminació

Aquest dilluns gairebé 300 càrrecs electes de diferents partits es van ajuntar en una assemblea a Sants a proposta de la crida de la CUP per a discutir la seva proposta basada en l'amnistia, l'autodeterminació i la retirada de les forces d'ocupació.

dimarts 22 d’octubre de 2019| edici� del dia

Després de la primera setmana de massives mobilitzacions contra les sentència del Tribunal Suprem en la qur milers de joves han sofert una brutal repressió per part dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, la CUP va fer una crida a "tots els càrrecs electes de totes les forces democràtiques del país" i discutir la proposta que aixeca la mateixa formació de l’esquerra independentista per l’amnistia total, polítiques socials i econòmiques i l’autodeterminació.

Tot això, davant la inoperància del Govern per a donar resposta a l’atac cap als drets i llibertats del poble català, i el que és pitjor, posant-se al capdavant de l’escalada repressiva, amb el seu conseller d’interior, Miquel Buch, al capdavant.

L’assemblea d’aquest dilluns, en la qual van assistir 101 càrrecs de la CUP i 186 d’altres formacions polítiques com JxCAT, ERC i dels comuns, entre altres partits municipalistes, es va centrar en la presentació del document de la CUP, i que si bé no es va votar, es va elaborar una primera declaració i es treballa perquè a partir d’avui tingui noves adhesions i es treballi en comissions de treball.

En el document es posa l’accent en la denúncia a la violència policial d’aquestes últimes setmanes per part dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, amb un saldo de més de 600 ferits, 194 detinguts i 18 persones a la presó preventiva: i recordant també als 7 membres dels CDR a la presó provisional per les detencions del 23S.

Davant això, el document exigeix la retirada de les forces i cossos de seguretat de l’Estat espanyol i la dissolució de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra (BRIMO), a més de demanar l’amnistia dels presos polítics i el reconeixement dels drets de les institucions catalanes socials i econòmiques. Així com la concreció del dret a l’autodetermianció del poble català.

En altres comissions, també es pretén abordar la desobediència efectiva o la contractació pública. A més de posar el focus també en la internacionalització del conflicte i donar suport a altres pobles en la seva lluita per l’autodeterminació.
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Generalitat catalana   /    Catalunya

Comentaris

Comentar