×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La coordinadora pensionista (COESPE) denúncia el saqueig de les cotitzacions socials

Ens fem ressò de la declaració de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) publicada al portal web Kaos en la Red

COESPE

dilluns 10 d’agost de 2020
Facebook Twitter

La coordinadora pensionista (COESPE) denúncia el saqueig de les cotitzacions socials i crida a mobilitzar-se en defensa de les pensions públiques

En una declaració, COESPE denuncia que «La solució dels problemes de la Seguretat Social no vindran del que coneixem del Pacte de Toledo, només pot venir per la devolució del tret indegudament i de la derogació de les reformes laborals i de pensions» i crida a participar en la recollida de signatures que es presentarà en una concentració de pensionistes a la tardor.

Aquest és el text íntegre de la declaració:

El saqueig de les cotitzacions socials

El periòdic El País del dia 6 d’agost informa que el govern, segons el Tribunal de Comptes, ha de rescabalar a la Seguretat Social per més de 100.000 milions d’euros per la inadequada utilització de les cotitzacions socials. Aquesta és la punta de l’iceberg. Tenim raó els pensionistes en llançar-nos a recollir milers de signatures per a exigir una auditoria pública als comptes de la Seguretat Social.

La COESPE va aprovar lliurar una carta als diputats i grups parlamentaris exigint la realització d’una auditoria de la Seguretat Social per a així determinar fefaentment l’import de les cotitzacions socials saquejades pels diferents governs per a despeses alienes a la Seguretat Social. Amb aquesta pràctica incorrecta, van fer desaparèixer els excedents de cotitzacions que havien de nodrir la guardiola de pensions per a situacions d’atur i crisi com les actuals.

Igualment, plantegem en la carta que els diputats exigeixin al govern que impedeixi la continuïtat de les manipulacions comptables consistents a cobrir les manques actuals de cotitzacions amb préstecs del Tresor en comptes d’aportacions o transferències del Pressupost de l’Estat al Pressupost de la Seguretat Social. Amb aquesta pràctica incorrecta els governs ocultaven els dèficits del Pressupost de l’Estat, que a través dels préstecs apareixien en els comptes de la Seguretat Social com a falsos deutes.

Es tracta de saquejos i manipulacions comptables ordenades per les altes institucions de l’Estat per a prendre indegudament les cotitzacions socials dels treballadors.

Els recursos i cotitzacions que han desaparegut de la caixa de la Seguretat Social, que havien d’haver servit de reserves per a temps pitjors, estaven protegides per la Llei General de la Seguretat Social, formaven part del Patrimoni de la Seguretat Social, que pertany als treballadors i cap govern, cap partit pot utilitzar-lo per al que millor li convingui a cada moment. Perquè el seu destí exclusiu és atendre les prestacions de la Seguretat Social i no altres necessitats.

Els treballadors actuals i els pensionistes, als quals ara se’ls diu que no hi ha diners quan ells han cotitzat durant més de 30 o 40 anys, necessiten saber la veritat.

Volem saber la veritat, quants diners han tret, des de quan i fins quan se segueixen aquestes pràctiques irregulars i antidemocràtiques!!

I sobretot, com es retornaran? Perquè estan tot el dia dient que hi ha dèficit, però oculten que ho han causat ells, els governs, amb les seves polítiques de saquejos, les seves polítiques de reformes contra els drets laborals i contra els salaris dignes.

Devem potser acostumar-nos al fet que les autoritats i personalitats que han de gestionar el públic incompleixin la llei i fiquin la mà on no deuen?

Com dèiem al principi, la notícia d’El País mostra la punta de l’iceberg. Solament es refereix a dos tipus de partides, despeses sanitàries d’alguns anys i els complements a mínims. No s’han computat ni interessos, ni les rebaixes de cotitzacions per estimulo de l’ocupació, tarifes planes d’autònoms, descomptes en cotitzacions, o ajudes a la natalitat i la prestació per paternitat o maternitat.

Des de la COESPE manifestem que des de fa anys rebutgem el Pacte de Toledo pel seu paper de teatre que oculta els problemes reals, ara es va quedant nu d’arguments: Si la causa que en l’actualitat la Seguretat Social tingui menys recursos, es deu al saqueig secular al fet que la hi va sotmetre i a les reformes laborals aprovades que afebleixen els salaris, la solució dels problemes no vindran del que coneixem del Pacte de Toledo, només pot venir per la devolució del tret indegudament i de la derogació de les reformes laborals i de pensions.

La nostra iniciativa d’exigir al parlament el compliment de la llei, sense manipulacions comptables i transparència i una auditoria pública, apunta en el sentit correcte i prenem la notícia del periòdic com un impuls a les mobilitzacions, la IV Assemblea i la recollida de signatures a la carta als diputats i grups parlamentaris que a la fi de la tardor amb una concentració de pensionistes i treballadors de tots els racons de presentarem en les Corts juntament amb les nostres reivindicacions.

Governi qui governi, les pensions es defensen!

A 7 d’agost 2020

Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE)

Traduit de Kaos en la Red

Et pot interessar: La crisi de les pensions condemna a un futur de pobresa a la joventut

Et pot interessar: Pensions dignes: que pagui la banca i les grans empreses

Et pot interessar: La pujada del 0,9% de les pensions anunciada per Pedro Sánchez no és cap pujada


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE