×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La candidata del Frente de Izquierda d’Argentina, Myriam Bregman, rep el suport de la CUP

La CUP envia la seva solidaritat a Myriam Bregman, candidata del Frente de Izquierda d'Argentina i dirigent del PTS (Partido de los Trabajadores Socialistas) pels atacs antisemites que va rebre per part del dretà Alejandro Fargosi. Solidaritat que se suma a tot el suport rebut enfront l'atac contra tot allò que representa la lluita dels treballadors i el poble pobre.

dimecres 8 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Reproduïm a continuació la carta de solidaritat que li ha enviat la CUP a Myriam Bregman (pre candidata a diputada nacional per la Ciutat de Buenos Aires). Com assenyalen en la seva carta, els va moure a solidaritzar-se l’atac d’un membre de la dreta a una referent de la lluita per les llibertats democràtiques, del moviment de dones i de la classe treballadora.

Recordem que a finals d’agost, Fargosi exmembre del Consell de la Magistratura va atacar des de Twitter a Myriam Bregman pel seu origen familiar i per la seva militància d’esquerra. Un clar atac antisemita i macartista que ve d’algú que defensa models reaccionaris i valors que sostenia la dictadura d’Argentina.

Però com va dir la mateixa Myriam: "aquest atac és una reacció a la situació on els pobles surten a enfrontar les retallades dels governs i a la gran lluita que donem les dones".

La precandidata a diputada nacional pel FIT-U ha rebut un amplíssim suport, degut també a la seva coherència política.

A l’atenció de la Diputada Myriam Bregman, de les militants del Partido de los Trabajadores Socialistas; a la societat argentina:

Les passades setmanes, i en el marc de la campanya electoral per a les eleccions legislatives nacionals argentines, un fet completament repudiable ha estat notícia en els mitjans argentins i internacionals.

Mitjançant la publicació d’un missatge d’opinió en la xarxa social Twitter, el membre del partit reaccionari "Valores para mi País", Alejandro Fargosi, va realitzar una agressió de naturalesa antisemita contra la militant del Partido de los Trabajadores Socialistas, i diputada i candidata del Frente de Izquierda y de los Trabajadores-Unidad, Myriam Bregman.

Aquest no és un fet aïllat. Pertany a una dinàmica general i generalitzada d’increment de les agressions i provocacions de l’extrema dreta a tot el món. Diferents atacs a seus del PTS s’han anat succeint, en el cas d’Argentina, i són similars, evidentment similars, a atacs violents realitzats contra organitzacions i militants d’esquerra, de moviments LGTBIQ, o ecologisme, en diferents parts del món. Ens trobem davant una avanç de l’extrema dreta en la seva versió més repugnant. I, enfront d’aquesta, les organitzacions i militants d’esquerra, amb la classe treballadora, no ens atemorirem i sabrem respondre. Myriam Bregman és una de les màximes referents dels moviments i organitzacions d’esquerra llatinoamericanes. Myriam Bregman constitueix un dels més destacats exemples de militància per la classe treballadora i a favor dels drets de les dones a nivell internacional. A més del seu suport en el moviment feminista i la lluita pels drets de les dones, Myriam Bregman és un referent de la lluita contra la impunitat dels repressors i els seus còmplices, per l’obtenció de justícia, i per la lluita contra l’oblit.

Des de l’Assemblea de CUP-Exterior (Candidatura d’Unitat Popular-Exterior), considerem imprescindible manifestar la nostra solidaritat i suport amb Myriam Bregman i el conjunt d’organitzacions polítiques que conformen el FIT-Unidad davant els atacs rebuts. I condemnem tots els atacs soferts per les nostres companyes.

Perquè la solidaritat és la tendresa dels pobles. I perquè és la unitat internacional dels moviments d’esquerra, la seva solidaritat i el seu suport, la primera i més destacada eina per a plantar cara al feixisme i a l’extrema dreta.


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"