Societat

ENTREVISTA

"La caiguda global de Facebook ensenya el que passa quan es concentra tot en una empresa"

Aquest dilluns van caure per més de set hores tres de les xarxes socials més usades: Instagram, WhatsApp i Facebook, que configuren el que podríem anomenar l'"imperi Zuckerberg". Per a conèixer què va haver-hi darrere de la caiguda d'aquest gegant tecnològic conversem amb Esteban Magnani, llicenciat en Comunicació i especialista en les relacions entre tecnologia i cultura, i amb Natalia Zuazo, politòloga i periodista especialitzada en comunicació política digital, xarxes i tecnologies.

divendres 8 d’octubre| edició del dia


📱 Caída global de Facebook, WhatsApp e Instagram | Hablamos con Esteban Magnani y Natalia Zuazo #AS - YouTube

Entre memes, reclams a les companyies d’internet, hipòtesis conspiranoiques i confusió, molta confusió, aquest dilluns usuaris i usuàries de xarxes socials de tot el món van travessar l’"apocalipsi". Durant més de set hores van caure WhatsApp, Instagram i Facebook, sense dubtes tres de les xarxes més usades a escala global. La caiguda també va implicar un enfonsament de les accions de Facebook, la companyia de Mark Zuckerberg va perdre USD 7.000 milions en dues hores. Una altra mostra de l’opulència i concentració que genera el sistema capitalista.

Amb les xarxes funcionant novament, es va conèixer el comunicat de Facebook que explicava que la caiguda va ser causada per un "canvi de configuració defectuós".

Per a indagar sobre aquesta apagada informàtica del gegant tecnològic conduït per Mark Zuckerberg, a Alerta Spoiler conversem amb Natalia Zuazo, politòloga i periodista especialitzada en comunicació política digital, xarxes i tecnologies, i amb Esteban Magnani, Llicenciat en Ciències de la Comunicació, docent universitari, investigador, escriptor i periodista. Especialista en les relacions entre tecnologia i cultura.

En la xerrada vam recórrer les hipòtesis sobre el succeït, aprofundim en què ens diu l’apagada sobre el funcionament de les xarxes, el seu control, la seva regulació, i els seus amos. Recordem que fa unes setmanes es va conèixer la filtració d’una sèrie de documents interns de Facebook publicats pel Wall Street Journal que mostren que l’empresa ha prioritzat els guanys mitjançant el canvi d’algorismes a la seguretat i la incitació a l’odi, i que Instagram genera angoixa i ansietat entre adolescents. Cap al final de l’entrevista, indaguem sobre quines mesures podrien prendre’s contra el monopoli que avui representa Facebook i les seves conseqüències.
Mira el vídeo.
temes relacionats

WhatsApp   /    Instagram   /    Facebook   /    Xarxes socials   /    Informática   /    Societat

Comentaris

Comentar