×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Universitat Rey Juan Carlos inaugura la segona onada de referèndums universitaris

El 31 de gener es realitzarà la primera consulta del 2019 en la Universitat Rei Joan Carlos. A aquesta li segueixen les universitats d'Alcalá, Astúries i Castella la Manxa que seran al llarg del mes de febrer. El dia 3 també se celebraran consultes a les ciutats de París i Edimburg organitzades per ciutadans espanyols residents a l'estranger.

EsquerraDiari.cat

divendres 11 de gener de 2019
Facebook Twitter

El 31 de gener es realitzarà la primera consulta del 2019 en la Universitat Rei Joan Carlos. A aquesta li segueixen les universitats d’Alcalá, Astúries i Castella la Manxa que seran al llarg del mes de febrer. El dia 3 també se celebraran consultes a les ciutats de París i Edimburg organitzades per ciutadans espanyols residents a l’estranger.La Universitat Rei Joan Carles de Madrid ja té data per al seu referèndum sobre la monarquia: serà el 31 de gener. Així ho ha anunciat la plataforma Referèndum URJC en un comunicat de premsa publicat en les seves xarxes.

Una iniciativa més per a reclamar el dret a decidir la forma d’Estat, un dret negat des dels primers dies del Règim 78. Amb ella pretenen “aprofundir el debat sobre la monarquia i estendre un moviment d’assemblees i referèndums que ja es vénen desenvolupant”, en referència a les consultes sobre la monarquia iniciades en diferents barris, pobles i universitats de tot l’Estat.
A la qüestió de la monarquia se suma també la reivindicació de convocatòria d’un procés constituent que, com afirmen, “només pot ser lliure i sobirà si les i els representants són elegits democràticament, si els seus càrrecs són revocables en tot moment, si aquests no guanyen més que el salari d’una mestra i si aquest permet discutir i decidir TOT i sense limitacions”.
Finalment la consulta també inclourà una pregunta per a decidir sobre el nom d’aquesta universitat, que actualment porta el del Rei Emèrit i “que representa una corona medieval, obsoleta, patriarcal, inviolable, en la qual ni tan sols deixen que ningú opini sobre ella”.
El 31 de gener les i els estudiants i personal de la Universitat Rey Juan Carlos estan convocats a aquesta consulta que es realitzarà als campus de Alcorcón, Aranjuez, Fuenlabrada, Vicálvaro, Móstoles i les seus de Manuel Becerra i Quintana.
La URJC inaugura així la segona ona de referèndums universitaris sobre la monarquia que es va iniciar en la Universitat Autònoma de Madrid i que ja s’ha estès a més de 30 universitats públiques. En finalitzar el primer quadrimestre, més de 60.000 persones havien participat en les esmentades consultes, amb un resultat del 85% a favor de la República.
Al referèndum de la URJC li seguirà el 3 de febrer el que realitzen ciutadans espanyols residents a l’estranger a les ciutats de París i Edimburg.

El 7 de febrer serà en la Universitat d’Alcalá de Henares i la Universitat de *Asturies.

Això de moment, perquè encara falten diverses universitats per confirmar les dates per a les seves consultes. No és d’estranyar que el Rei dirigís impotent gran part del seu discurs de la nit de nadal a la joventut, perquè les i els estudiants semblen disposats a continuar donant guerra.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah