×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Universitat Rey Juan Carlos inaugura la segona onada de referèndums universitaris

El 31 de gener es realitzarà la primera consulta del 2019 en la Universitat Rei Joan Carlos. A aquesta li segueixen les universitats d'Alcalá, Astúries i Castella la Manxa que seran al llarg del mes de febrer. El dia 3 també se celebraran consultes a les ciutats de París i Edimburg organitzades per ciutadans espanyols residents a l'estranger.

EsquerraDiari.cat

divendres 11 de gener de 2019
Facebook Twitter

El 31 de gener es realitzarà la primera consulta del 2019 en la Universitat Rei Joan Carlos. A aquesta li segueixen les universitats d’Alcalá, Astúries i Castella la Manxa que seran al llarg del mes de febrer. El dia 3 també se celebraran consultes a les ciutats de París i Edimburg organitzades per ciutadans espanyols residents a l’estranger.La Universitat Rei Joan Carles de Madrid ja té data per al seu referèndum sobre la monarquia: serà el 31 de gener. Així ho ha anunciat la plataforma Referèndum URJC en un comunicat de premsa publicat en les seves xarxes.

Una iniciativa més per a reclamar el dret a decidir la forma d’Estat, un dret negat des dels primers dies del Règim 78. Amb ella pretenen “aprofundir el debat sobre la monarquia i estendre un moviment d’assemblees i referèndums que ja es vénen desenvolupant”, en referència a les consultes sobre la monarquia iniciades en diferents barris, pobles i universitats de tot l’Estat.
A la qüestió de la monarquia se suma també la reivindicació de convocatòria d’un procés constituent que, com afirmen, “només pot ser lliure i sobirà si les i els representants són elegits democràticament, si els seus càrrecs són revocables en tot moment, si aquests no guanyen més que el salari d’una mestra i si aquest permet discutir i decidir TOT i sense limitacions”.
Finalment la consulta també inclourà una pregunta per a decidir sobre el nom d’aquesta universitat, que actualment porta el del Rei Emèrit i “que representa una corona medieval, obsoleta, patriarcal, inviolable, en la qual ni tan sols deixen que ningú opini sobre ella”.
El 31 de gener les i els estudiants i personal de la Universitat Rey Juan Carlos estan convocats a aquesta consulta que es realitzarà als campus de Alcorcón, Aranjuez, Fuenlabrada, Vicálvaro, Móstoles i les seus de Manuel Becerra i Quintana.
La URJC inaugura així la segona ona de referèndums universitaris sobre la monarquia que es va iniciar en la Universitat Autònoma de Madrid i que ja s’ha estès a més de 30 universitats públiques. En finalitzar el primer quadrimestre, més de 60.000 persones havien participat en les esmentades consultes, amb un resultat del 85% a favor de la República.
Al referèndum de la URJC li seguirà el 3 de febrer el que realitzen ciutadans espanyols residents a l’estranger a les ciutats de París i Edimburg.

El 7 de febrer serà en la Universitat d’Alcalá de Henares i la Universitat de *Asturies.

Això de moment, perquè encara falten diverses universitats per confirmar les dates per a les seves consultes. No és d’estranyar que el Rei dirigís impotent gran part del seu discurs de la nit de nadal a la joventut, perquè les i els estudiants semblen disposats a continuar donant guerra.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat