×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Unió Europea imperialista avala el cop d’estat a Bolívia

La UE reconeix a l'autoproclamada presidenta de Bolívia Jeanine Àñez i l'Eurocambra es nega a qualificar de “cop d'estat” l'aldarull cívic, policial i militar, recolzada per les diferents esglésies, que està tenint lloc en els últims dies.

Fracción Trotskista - Cuarta Internacional

divendres 15 de novembre de 2019
Facebook Twitter

Els grups conservadors, liberals i verds van votar en contra d’aquesta qualificació, i la majoria del PSOE espanyol es va abstenir, evitant així qualsevol pronunciament de rebuig al cop.

Es tracta d’una clara ingerència imperialista per a recolzar els intents de la dreta i la ultra dreta boliviana d’imposar un nou govern reaccionari que redifina el règim polític, liquidi per la via de la força les conquestes reeixides per la lluita dels sectors populars i millori encara més les condicions de negoci de les empreses multinacionals estatunidenques i europees.

"La Unió Europea dóna suport a una solució institucional que permeti que hi hagi un Govern interí que permeti preparar noves eleccions i evitar un buit de poder que podria tenir conseqüències per a tot el país", així s’ha pronunciat en el ple del Parlament europe l’Alta Representant de Política Exterior de la Unió Europea, Federica Mogherini.

La UE se suma als intents de cobrir amb una sortida electoral el que és un cop d’estat clàssic executat per una policia amotinada, les forces armades declarades en rebel·lia i grups de xoc de l’extrema dreta, que han assassinat, detingut il·legalment i assaltat locals i habitatges de dirigents veïnals, socials, pagesos i càrrecs lligats al govern del MAS.

En el dia d’ahir, els propis diputats del MAS van avalar aquesta reconducció institucional del cop i el mateix Evo Morales el feia des de Mèxic mostrant-se partidari d’unes noves eleccions controlades per la dreta en les quals ell no concorreria. Una traïció oberta als milers que resisteixen el cop amb mobilitzacions i enfrontaments amb les forces policials i militars en L’Alt, la Pau i altres departaments del país.

Des dels grups europeus de la Fracción Trotskista – Quarta Internacional, la Courant Communiste Révolutionnaire (CCR) del NPA de Francia, la Revolutionäre Internationalistische Organisation (RIO) d’Alemania, la Frazione Internazionalista Rivoluzionaria (FIR) de Italia y la Corriente Revolucionaria de Trabajadoras y Trabajadores (CRT) del Estado español, , repudiem l’aval de la UE a aquest cop d’estat, vam mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb la resistència al mateix que està protagonitzant milers als carrers i fem una crida a totes les forces de l’esquerra, de la classe treballadora i els moviments socials a rebutjar aquesta nova ingerència imperialista.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Judici per la readmissió d'Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

Judici per la readmissió d’Alex León, acudeix a la concentració i responguem contra la repressió sindical!

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”