×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La UB “ecologista” no vol negociar amb l’ocupació de les estudiants

L’ocupació de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per part d’estudiants que denunciem la crisis climàtica i el paper còmplice de la UB amb aquesta, porta tres dies i no té la intenció de marxar.

Aitor M.

divendres 4 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Dimecres desenes d’estudiants vam ocupar l’edifici històric de la UB impulsat per End Fossil, i amb la participació d’altres organitzacions estudiantils com ContraCorrent o les assemblees de Lletres i Mates de la UB, per exigir a la universitat la necessitat d’una educació ecosocial degut a l’emergència de la situació i el trencament de relacions amb empreses fòssils, com Repsol, i amb bancs fòssils, com el Santander.

Et pot interessar: Ocupació a la UB Central: fora les empreses armamentístiques i contaminants de la universitat!

L’ocupació ha mantingut la força i els ànims des del primer dia, fins i tot més, ja que la falta de voluntat de negociació per part del rectorat, ha fet que les estudiants que estem ocupant tinguem més ganes de seguir lluitant i augmentar el conflicte per poder arribar a més gent i que la UB es prengui seriosament la situació extrema que viu el planeta en aquest moment.

L’ocupació ha transcorregut amb tranquil·litat, on hi ha hagut assemblees obertes a tothom que volgués participar i per decidir-ho tot, també hi ha hagut dues grans xerrades per les tardes amb la participació de sindicats, com Elisenda de CGT Bus, que acaben de protagonitzar una gran lluita amb una victòria molt important, i també de molts moviments socials, com el Sindicat de Llogateres, Batec, Zero Port, Ecologistes en Acció... On totes les intervencions tenien un punt de visió comú, el sistema capitalista destrueix el planeta i ens precaritza.

Avui, desprès de decidir en una assemblea de 40 persones ahir a la nit, l’equip negociador ha entregat una carta a l’equip del rectorat on es rebutjava totalment la proposta de comunicat que va fer la UB ahir a la tarda, on no només no hi havia cap tipus d’apropament a les nostres demandes, si no que per part seva no es contemplava una esmena a la totalitat.

Cal que aquest moviment agafi més pes, tant mediàticament com de suport. Per això cal expandir el missatge i la lluita a altres centres d’estudi, a les organitzacions estudiantils, al moviment estudiantil... Perque aquesta lluita no s’acaba amb una victòria a la UB, aquesta lluita va molt més enllà, per això es molt important que es busquin aliats i que s’organitzi un gran moviment de base, per discutir-ho tot i per poder portar aquesta gran lluita a una victòria, que no acaba, fins que no es destrueixi el model de producció d’aquest capitalisme salvatge.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna