×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Taula Sindical torna a mobilitzar-se per la derogació real de les reformes laborals

En una concentració a la Delegació del Govern al matí i en una altra davant Foment del Treball a la tarda, han protestat contra l'aprovació de la reforma laboral de Yolanda Díaz en el Congrés que revalida les de 2012 i 2010.

EsquerraDiari.cat

dijous 3 de febrer de 2022
Facebook Twitter

La Taula Sindical de Catalunya, integrada per la CGT, la IAC, Co.Bas, COS, Solidaritat Obrera i la CNT, s’ha tornat a mobilitzar aquest dijous contra l’aprovació de la reforma laboral del govern "progressista" que titllen de "frau".

Es tracta de la segona jornada de mobilització convocada per la Taula, després de les manifestacions del passat dissabte en les principals ciutats catalanes.

A les 11 del matí desenes de treballadors s’han concentrat enfront de la delegació del Govern, al carrer Mallorca, amb una pancarta "per la derogació de les reformes laborals" i "contra la precarietat i l’atur".

A les set de la tarda, pocs minuts després que la reforma aconseguís la convalidació en el Congrés amb els vots d’una part de la dreta es realitzava una segona concentració. Aquesta vegada enfront de la seu de Foment del Treball, la patronal catalana, situada en la cèntrica Via Laietana.

Diversos centenars de persones han corejat càntics denunciant al govern, la patronal i la burocràcia sindical de CCOO i UGT.

Asumpta Barbens, portaveu de la IAC ha denunciat que "ens han enganyat, no hi ha derogació. Es revaliden les reformes anteriors i això és un atac que pot afectar les noves contractacions públiques. Poden acabar sent fixos discontinus. No només aquest no és un govern d’esquerres, sinó que cada cop és més de dretes. Com des de fa anys, tornem a lluitar per la derogació de les reformes laborals".

Ingrid de CGT Ensenyament, ha denunciat igualment com aquesta reforma manté "la precarietat i els ERTO. Ens trobaran als carrers".

També han participat joves de l’agrupació Contracorrent, que han denunciat a Yolanda Díaz com venuda a la patronal i han cridat a obrir el debat sobre l’esquerra que necessitem.

Les forces de l’esquerra sindical a Catalunya venen actuant en comú a través de la Taula Sindical des de fa gairebé un any. Una unitat d’acció que es va expressar en les importants vagues del sector públic d’aquesta tardor contra la Llei Iceta i que és part d’una tendència que s’estén per tot l’Estat. Aquest matí, més de 40 organitzacions sindicals es concentraven unitàriament en el Congrés dels Diputats de Madrid.

L’esquerra sindical té per davant la responsabilitat d’explicar i combatre el relat del govern "progressista" i la burocràcia sindical, que venen com “una reforma històrica” el que és una revalidació de la precarietat

Després de l’aprovació aquest dijous en el Congrés del reial decret de Yolanda Díaz, és necessari que convoquin assemblees en els centres de treball i reunions d’activistes. Hem de prendre amb força aquesta important tasca, consultant a les i els treballadors si estan o no a favor que es deroguin les contrareformes laborals que el govern ha deixat intactes, i sobretot, començant a organitzar des de baix un moviment per la seva derogació real i per a enfrontar l’aplicació de les mateixes en forma de EREs, convenis a la baixa i acomiadaments low cost.


Facebook Twitter
Els Mossos d'Esquadra detenen Clara Ponsatí

Els Mossos d’Esquadra detenen Clara Ponsatí

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”