×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Policía Nacional no vol “actuar” a Catalunya

L’Estat espanyol té problemes per reclutar policies per a enviar a Catalunya. I per això ens envia als pitjors que acaben de sortir de l’acadèmia.

EsquerraDiari.cat

dijous 25 de juny de 2020
Facebook Twitter

Ells cridaven “Que nos dejen actuar” en aquelles setmanes prèvies al referèndum de l’1O. Una imatge que va sortir a tots els mitjans. Un grupet de “servidors públics” a les portes d’un hotel del Maresme. La Policía Nacional, junt amb la Guàrdia Civil, sí que va actuar el dia de la votació. Com si fos una jornada de lluita contra una dictadura, PN i GC es van afanyar en repartir pals i pilotes de gomes.

Però, ara ja no volen “actuar” a Catalunya. Algú podria pensar que s’han cansat de reprimir. Però la realitat és diferent. Els sindicats de policies es queixen de la crispació política que ha general el procés (com si ells no tinguessin res a veure!!!). Segons Adolfo Medina, portaveu del Sindicato Profesional de Policía (SPP), “Aquesta situació afecta a la qualitat de vida del policia, que opta per abandonar Catalunya per a minimitzar riscos”. No es pot deixar d’explicar que a menys policia, menys riscos pels treballadors, el jovent, les dones i el poble pobre. Curiós.

I, l’altra qüestió que incideix en el refús al destí Catalunya, resideix en que el cost de la vida al Principat és major que a la resta de l’Estat (és que això de reprimir no està ben pagat!!). La Policía només rep un complement per destí de 55€ mensuals, si reprimeix a Barcelona i encara menys si ho fora de la capital catalana. Pablo Pérez de JuPol demanava "Un plus econòmic i dies addicionals de vacances".

I la solució de Grande Marlaska consisteix en enviar als policies que van treure pitjor nota. Sembla broma, però no ho es. Segons el diari El País, dels 716 policies que estan destinats a Catalunya, 496 són entre els 500 amb pitjor nota. I tothom pertany a la última ventrada que ha sortit de l’acadèmia. Potser és un missatge de diàleg: “us enviem als pitjors perquè no saben reprimir”.

Això seria fantàstic. Un món sense policia, sense persecució política, on tothom podem dir la nostra sense repressió. Però la repressió a Catalunya la sobre tot el cos dels Mossos d’Esquadra. La repressió de la dissidència política, les manifestacions, i la persecució política es fa des un altre cos policial que són els Mossos d’Esquadra. Encara que no poques vegades “actuen” coordinats amb la Policía Nacional i la Guàrdia Civil.

Et pot interessar: Wubi no és un cas aïllat: el racisme és institucional

Et pot interessar: Vídeo

Et pot interessar: Octubre català: el Charif i l’Ibrahim a judici

Et pot interessar: Un nou assassinat per brutalitat policial surt a la llum a França


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"