×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Justícia patriarcal es manté al costat de la Manada

El Tribunal Superior de Navarra manté la pena de 9 anys als membres de la Manada deixant, com en la sentència inicial, el delicte d'abús sexual que minimitza la pena dels 5 membres.

Ivan Vela

dijous 6 de desembre de 2018
Facebook Twitter

El Tribunal Superior de Navarra (TSJN) ha confirmat aquest dimecres la sentència inicial sobre la Manada. Els 5 membres, entre ells un Guàrdia Civil i un militar, són condemnats a 9 anys per la violació comesa a Pamplona a una jove de 18 anys, quan van succeir els fets.

Una de les sentències més esperades al seu moment es va saldar amb una resolució que expressava amb tota la seva força el caràcter patriarcal de la Justícia. Els magistrats van recollir en aquell dictamen que, si bé reconeixien que no va haver-hi consentiment per part de la jove i que aquesta va ser “abusada”, no veien indicis de “intimidació” en allò succeït.

Doncs bé, aquesta sentència que bolcava en la víctima la culpabilitat d’allò succeït, es reafirma. Es reafirma que com la jove de 18 anys, envoltada per 5 homes, en un portal sense sortida, no es va defensar i no es va jugar la vida, “tan sols” va ser abusada.

Es manté així una rebaixa del delicte, en contra de la sol·licitud de la part demandant que demanava que fossin acusats i jutjats per agressió sexual, és a dir, violació. Queda per veure els següents passos dels lletrats, tant de la defensa de la Manada, com els advocats de la jove i la Fiscalia, però el que torna a quedar clar és que sota aquesta justícia patriarcal es culpabilitza a les víctimes i es naturalitzen les agressions sexuals.

Novament aquesta Justícia, defensora de violadors, corruptes i lladres, mostra que baix les seves lleis i codis no hi ha solució possible a la violència masclista sinó tot el contrari, hi ha una legitimació i normalització de l’opressió sobre la dona a cop de maça.

Et pot interessar: Una sentència que exposa la merda de la justícia patriarcal

En peus de guerra

Tan ràpid com es coneixia el veredicte, les xarxes socials bullien i eren moltes les concentracions programades per la mateixa tarda del dimecres a l’Estat espanyol.

I és que el moviment de dones es torna a posar en peus de guerra. El mateix moviment que va parar la reforma de l’avortament de Gallardón, el mateix que el passat 8M va realitzar una vaga històrica a l’Estat espanyol i que ja es prepara per un altre 8M històric, torna a sortir al carrer per denunciar a aquesta Justícia que encobreix violadors.

Milers de dones i homes cridem als carrers per assenyalar a una institució reaccionària que avui es troba a l’ofensiva contra les llibertats democràtiques, demanant penes de fins a 60 anys de presó per als joves de Alsasua per una baralla de bar, condemnant a tuitaires i activistes per protestar contra la corona i mantenint a la presó als polítics catalans, mentre defensa a corruptes, banquers i violadors.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah