×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

La Fundación Vicenciana tanca l’escola Sant Joan Baptista de la Barceloneta

#noalcierredesantjoanbaptista a la Barceloneta. Que segueixi oberta, que es faci pública i gratuïta. Amb estudis per a les alumnes i treball per a les docents. Tancar escoles és una vergonya! L'educació no ha de ser un negoci privat o de l'església!

EsquerraDiari.cat

dijous 4 de març de 2021
Facebook Twitter

Els pares i les mares dels alumnes de l’escola Sant Joan Baptista van rebre la notícia del tancament amb una nota informativa a les portes del mateix centre que posteriorment els va arribar a casa. La notícia ha estat una gran sorpresa perquè ningú s’ho esperava. El tancament afecta 262 alumnes i les seves famílies.

La Fundació Escola Vicenciana, en la carta esmentada abans, deia que "la progressiva disminució dels recursos" ha estat la raó principal de la decisió. La Fundació cobra 290 euros mensuals a cada alumne (gairebé 76 mil euros mensuals!!). Quantitat que després d’aquesta crisi, ha estat prohibitiva per moltes famílies. Però amb 76 mil euros mensuals i el concert que té amb Ensenyament com poden parlar d’una "disminució dels recursos".

La Fundació Vicenciana al seu Facebook difondre un hashtag que sembla una broma horrible #ValoremElTeuFutur. Segurament valoren els guanys que podrien tenir amb el teu futur. Aquesta Fundació ha acordat amb l’Ajuntament que cedeix quatre centres que té a Barcelona a canvi de què el consistori pagui un lloguer durant disset anys. I després es podria tancar la compra dels terrenys. Però això no afecta l’escola de La Barceloneta.

Per falta de recursos en aquest antic barri de pescadors, moltes famílies hauran de desplaçar-se per buscar places en barris propers. Qüestió increïble tenint en compte que hi ha instal·lacions educatives ara mateix, l’escola que tanca.

Aquest tancament i la forma sobtada en què es fa és una altra mostra de què tota l’educació ha de ser pública. Si s’hi posen empreses amb voluntat de fer guanys (laiques o religioses) pot passar això, perquè no tenen "prou guanys". Aquest és un argument clau per acabar amb l’enorme traspàs de diners públics a empreses educatives privades.

Per tot això, l’escola Sant Joan Baptista s’haurà d’expropiar sense pagament amb l’objectiu que el curs vinent escolar continuï com a part de l’oferta educativa pública i sense els preus obscens que estaven cobrant des de la fundació religiosa Vicenciana.

Cal acabar amb el negoci de l’educació

Com que la Fundació Vicenciana no pot continuar fent negoci amb l’educació dels nostres fills, ara canvia i tracta de fer negoci amb el solar. L’Ajuntament de la "progressista" Ada Colau premia a la Fundació i pagarà uns diners (quants?) del lloguer. L’Església S.A. sempre fa negocis.

La caiguda de la matriculació a causa de la crisi econòmica i sanitària del 2020 i enguany ha fet que diverses entitats privades que lucren amb l’educació comencin a plantejar-se "deixar el negoci". Gràcies al decret llei 10/2019 de la Generalitat de Torra-Aragonès, aquestes "empreses privades" (principalment l’església i l’Opus) tenen la possibilitat de sortir fàcilment i amb més calés.

Per acabar amb aquest negoci, cal que tota l’educació sigui 100% pública. Per això cal expropiar sense pagament tots els centres educatius, traspassar tot el personal docent a plantilla fixa i invertir més diners per acabar amb els barracons, millorar les instal·lacions, adequar a les mesures per la Covid, ampliar la plantilla per baixar dràsticament les ràtios com a mesures d’urgència.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï