×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Fiscalia de Sánchez es mou per tornar-los a presó

La Fiscalia reclama l’ingrés immediat a la garjola dels presos polítics catalans i l’anul·lació ipso facto del tercer grau. Una altra intromissió de la (in)justícia dins del procés electoral català

EsquerraDiari.cat

dimarts 16 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Quan encara no havien començat les eleccions la Fiscalia va fer efectiva la seva voluntat d’anul·lar el tercer grau als presos polítics, tal com havia anunciat durant la campanya electoral. D’aquesta forma, la Fiscalia del “govern més progressista de la història” continua amb la repressió judicial del poble català i tractant de tergiversar la voluntat del poble català.

Aquest recurs de la Fiscalia es fa al mig del procés de negociació per constituir un nou govern català. Fa recordar el procés de constitució del govern català del passat 21D quan van impedir que Jordi Sánchez o Jordi Turull puguin ser investits com a president de la Generalitat i finalment va ser investit Quim Torra.

El Règim cada vegada està més dur contra el poble català i la dissidència política. A més de la Fiscalia demanant que els presos tornin a la garjola, tenim que els Mossos han detingut a Pablo Hasél per les ordres de l’Audiència Nacional que censura les lletres del cantant denunciant al Rei emèrit.

Els presos polítics havien sortit de presó gaudint de tercer grau a l’haver complit el 25% de la seva condemna. És a dir, res de llibertat, si no que es fa efectiu un dret que té qualsevol persona presa. Però aquest dret sembla que no és possible pels Jordis i els antics consellers del govern de Carles Puigdemont.

La venjança del Règim del 78 contra el poble català es fa patent amb tota la maquinària judicial i de la Fiscalia perquè facin absolutament tota la condemna a la garjola i sense cap dret. I si volem lliures als presos i que tornin els exiliats, s’haurà de lluitar al carrer, tornar a fer més vagues com la del 3O i buscar la complicitat dels treballadors i els pobles de tot l’Estat per tòrcer la voluntat del Règim del 78.

Tenim un Congrés de Diputats que no investiga al lladre, una Fiscalia que no diu res d’això, un govern que cobreix la fugida de l’emèrit i a més paga les seves despeses. Els fatxes poder fer manifestacions i a la dissidència se’l prohibeix. Això és el Règim del 78 amb el “govern més progre”.

Et pot interessar: Hasél es tanca a la Universitat de Lleida en protesta per la seva imminent entrada a la presó

Els dirigents dels sindicats majoritaris no diuen res, ni fan res. Les organitzacions sindicals de la classe treballadora, les organitzacions polítiques d’esquerra com la CUP i les socials no podem permetre aquests atropellaments i han de ser enfrontats als carrers. La iniciativa d’ocupar-les no se li pot regalar a la dreta.

Llibertat als Jordis i els consellers de Puigdemont!
Tornada de tots els dirigents exiliats sense presó!
Per l’autodeterminació del poble català!


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea