×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La Fiscalia anuncia que "actuarà amb contundència" contra els CDR

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va sosté que les actuacions dels CDR “posen en perill la pau pública, l'ordre constitucional i la mateixa essència del sistema democràtic”

EsquerraDiari.cat

dimarts 3 d’abril de 2018
Facebook Twitter

Aquest dilluns els CDR es van mantenir en alerta davant les declaracions de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, la qual va anunciar que analitzarà les accions i mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i considerarà possibles accions penals.

Encara que no va afirmar que així es faria, les qualificacions resulten amenaçants. En un comunicat es va qualificar de “intolerables” les actuacions que dels CDR.

Les mobilitzacions als carrers i protestes com els talls de carretera es van anar intensificant, des de l’última ofensiva judicial de l’Estat central contra el Govern de Puigdemont per haver convocat el 1-O i contra el poble català que ho va defensar als carrers. Aquesta vegada els va tocar a Turull, Romeva, Rull, Bassa i Forcadell acabar a la presó sense fiança, dies després a Carles Puigdemont a Alemanya.

Fiscalia va amenaçar clarament advertint que el seu objectiu és “portar davant la justícia als autors i promotors d’aquests vandàlics actes, que posen en perill no només la pau pública i l’ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic”.

Per a això, segons va explicar, compta amb el suport de la Fiscalia General de l’Estat, ja que consideren que els CDR, "no es pot obviar el fet que amb el seu actuar el que es pretén és la subversió de l’ordre constitucional, emparant i enaltint amb violència a persones judicialment investigades pels més greus delictes que poden donar-se en un Estat Social i Democràtic de Dret”.

I va agregar que les seves accions constitueixen els mateixos delictes de rebel·lió i malversació, per la qual cosa la Fiscalia va amenaçar que actuarà “amb contundència contra aquests per portar als seus autors davant la justícia”.

D’aquesta manera el Govern del PP continua amb la seva política de repressió no només contra el Govern, sinó directament contra el poble català i la joventut que es mobilitza contra la repressió i el 155.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah