Política Estat espanyol

INVESTIDURA

La CUP publica una carta deixant al nu la veritable raó de ser de la monarquia

Repressió i corrupció, la continuació de la dictadura franquista sota una monarquia parlamentària i regnar per als rics i l'Ibex 35, els motius pels quals la CUP no va acudir a la ronda de consultes amb Felip VI.

dijous 12 de desembre de 2019| edició del dia

@cupnacional

La CUP ha fet publica una carta enviada a Felip VI en la que donen els seus motius pels quals van declinar declinar participar de la ronda de consultes en la que després el Rei va encomanar a Pedro Sánchez la formació de Govern.

La formació independentista, que comptarà per primera vegada amb representació a les Corts espanyoles, comença la missiva denunciant la repressió de la Dinastia dels Borbons a sang i foc des de fa segles:

"Ens hauria agradat parlar, per començar, del mal que ha fet la seva estirp tan francesa com espanyola als Països Catalans al llarg de la història, un mal que, des de Felip V, mai ha estat reparat. Felip de trista memòria, que va abolir les institucions, va reprimir el poble rebel, que encara li canta en contra, i va començar la persecució de la nostra llengua. Segurament, vostè [Felpi VI] regna amb el mateix nom com a missatge que els seus pares van decidir enviar-nos a tots els catalans i catalanes. Han passat els segles, però no pas la funció repressora de la monarquia espanyola contra el nostre poble".

I seguint aquesta mateixa línia repressiva dels Borbons, des de la CUP fan referència també al moment actual, amb un descredit total i absolut de la família reial a Catalunya fruit del discurs de l’A por ellos del 3 d’octubre del 2017. Un discurs incendiari i que donava via lliure a l’atac brutal del 155 contra les llibertats democràtiques després de la celebració del Referèndum de l’1-O.

"La seva popularitat està pel terra, encara més després que el 3 d’octubre del 2017, quan el poble català se sentia colpit per les agressions policials, vostè va sortir a avalar la repressió i a dir-nos que la unitat d’Espanya és l’únic valor que de debò li interessa. En això, vostè i el seu pare han estat extremadament fidels al dictador que va restituir-los en el tron".

En aquest mateix sentit, la formació cupaire defensa també a tants que han sigut represaliats i han vist com se’ls coartava la llibertat d’expressió simplement per ser contraris a la monarquia:

"Igualment podriem parlar de l’augment de la repressió contra desenes de persones pel sol fet d’adoptar una posició contrària a la monarquia, que tot i que després la majoria acabin en absolució, perquè són una mostra de la llibertat d’expressió guanyada a pols -com quan es cremen les seves fotos- , obliguen a passar el tràngol del procés per injúries a la corona".

D’altra banda, la CUP fa una denúncia d’allò que en diuen atado y bien atado com a continuació de la dicatadura franquista: Corrupció i vincles amb els lobbies empresarials i l’Ibex 35, o les amistats i llaços amb altres dictadures encara vigents,...

"També podríem parlar de la corrupció crònica que esquitxa la seva família, començant pel seu propi pare, amb una fortuna calculada de prop de 2.000 milions de dòlars, i seguint amb la seva vergonyosament absolta germana Cristina; els vincles entre la monarquia i les empreses més importants de l’Íbex 35; o la participació activa de la casa reial en els negocis de venda d’armes a dictadures com la de l’Aràbia Saudita. Tot plegat, al cap i a la fi, senyals de la continuïtat profunda dels interessos representats per la corrupta dictadura franquista -a la qual vostès continuen atorgant títols de noblesa- mercès a la seva reconversió en monarquia parlamentària; una continuïtat que el seu pare va desenvolupar, sobretot, com a figura central del nou consens arran del seu protagonisme en el cop d’Estat del 23-F; un consens que va consistir, en gran mesura, en rentar-li la cara a l’oligarquia política i econòmica del règim, així com a unes forces repressives i judicials intactes".

I el mateix denuncia la CUP quan Felip VI visita Catalunya:

"Vostè s’envolta d’aduladors que utilitzen la seva figura com a mascota d’un règim caduc. Empresaris, polítics i periodistes cortesans que disten molt de representar els anhels de la immensa majoria de la nostra societat: la llibertat d’expressió, els valors republicans i el dret a l’autodeterminació".

Per acabar, la CUP assenyala que en lloc d’acudir a la ronda de consultes amb Felip VI, celebrarà un acte de denúncia a la monarquia al costat de diferents moviments socials i forces polítiques de l’esquerra de Madrid sota el títol de El poble vol ser rei.


Llegeix aquí integrament la carta de la CUP: Nosaltres no tenim rei: carta al Monarca
Comentaris

Comentar