Catalunya

ELECCIONS 10N

La CUP presenta els seus eixos programàtics pel 10N: "ingovernabilitat fins que no hi hagi solucions democràtiques"

La CUP presentava aquest matí els eixos del seu programa electoral amb el qual es presenten a les eleccions del 10N amb la intenció d'impedir que hi hagi governabilitat davant la situació a Catalunya i tancar per dalt la crisi de Règim actual.

dilluns 28 d’octubre de 2019| edició del dia

La CUP ha presentat aquest matí el programa que proposa de cara a les eleccions del 10N.

En una roda de premsa davant els lleons del Congrés dels Diputats, la candidata Mireia Vehí, acompanyada per Albert Botran i Eulalia Reguant, tots dos també a la llista cupaire per a les eleccions, han defensat que "la CUP es presenta a les eleccions per a agitar els aparells de l’Estat i representar a la gent del carrer, i això no passa per lliurar els vots al PSOE a canvi de res".

La roda de premsa de la CUP a Madrid ha generat molta expectació mediàtica degut, en part, als bons resultats que es desprenen de diferents enquestes en unes eleccions en les quals podrien aconseguir fins a quatre diputats.

No obstant això, Botran, ha manifestat que la bona recepció és degut també al fet que "hi ha molta gent sensibilitzada dins del soberanisme que creu que fa falta una veu clarament rupturista i que no lliuri els vots al PSOE".

En aquest sentit, el mateix Botran, assenyalava que "fins que no hi hagi una solució democràtica, l’Estat espanyol serà ingovernable".

Per part seva, la cap de llista per a les eleccions del 10N per la CUP, Mireia Vehí, presentava els cinc eixos del programa que serà el marc d’acció de la formació independentista al Congrés dels Diputats.

El primer d’ells se centra en l’amnistia de tots els presos polítics, la consecució del dret a l’autodeterminació i la ruptura amb el règim monàrquic. I el segon eix pivota sobre els drets socials per a la classe treballadora i els altres sectors populars.

Com a tercer eix, la formació independentista assenyala la necessitat d’impulsar solucions per a la crisi climàtica i ecològica, qüestionant íntegrament l’actual model capitalista. El feminisme i la lluita contra la corrupció són també els altres eixos amb els quals la CUP té la intenció d’actuar com a "caixa de ressonància del conflicte en clau nacional, territorial, de classe, de gènere i colonial".

Veieu aquí el programa electoral de la CUP-PR: Ingovernables. Combaatim el Règim
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    #Eleccions10N   /    CUP   /    Catalunya   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar