Catalunya

INVESTIDURA

La CUP opta per anar de la mà de la burgesia

La direcció de la CUP acaba d’anunciar que avala el preacord signat a principis d’aquesta setmana amb ERC.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dijous 25 de març| edició del dia

Foto:@cupnacional

La diputada Eulàlia Reguant ha estat a càrrec d’anunciar que finalment la CUP-UNCPG votarà a favor de la investidura de Pere Aragonès d’Esquerra Republicana de Catalunya. Segons la dirigent cupaire, el 59,31% de la militància ha votat a favor del preacord signat diumenge passat.

No obstant, les bases de l’organització independentista ha contestat a d’altres preguntes que afegeixen més informació. El 85,59 per cent creu que l’acord no és suficient, i que cal millorar-lo. Aspecte que també ha assenyalat Eulàlia Reguant. Això podria implicar que l’equip negociador tracti de buscar millores abans de la votació que es farà efectiva aquest divendres.

Reguant també ha destacat que la formació no participarà de la “taula de diàleg” essencialment per no creure en la paraula del govern central. D’aquesta forma, Esquerra Republicana tindrà dos anys per avançar en aquests acords, ja que el preacord contempla la votació de confiança a mig mandat.

Aquesta situació és un gran suport per a ERC que estava sent qüestionada per Laura Borràs i diferents dirigents de Junts per Catalunya i que potser acabarà amb una sessió d’investidura aquest divendres aprovant ja la presidència d’Aragonès.

El preacord, ja com vam denunciar en aquestes pàgines posa a la CUP en un camí d’integració al Règim del de la burgesia catalana. Un camí que, d’una forma diferent, va fer la Podemos que ara es troba descarregant una política d’ajustaments des del govern central.

Et pot interessar: El preacord amb ERC confirma el curs a la integració de la CUP al règim autonòmic

La CUP donarà suport a la investidura dels que van reprimir als joves del 14O contra la sentència al judici, als joves per la llibertat de Pablo Hasèl; als mateixos que han seguit privatitzar l’administració pública; que va portar el referèndum de l’1O a la taula de diàleg (que no té diàleg, ni persones per dialogar). Per altra banda com s’aconseguirà un marc que faciliti la reminucipalització dels serveis púlbics amb els interesos neo-liberals que i tenen tant ERC com Junts?

L’esquerra anti-capitalista haurem d’enfortir el combat polític per oposar-nos a la deriva integradora de la direcció de la CUP, lluitant contra el govern central opressor i també contra la política autonomista del govern català.

També pots llegir: Enfront el suport de la CUP a un govern processista: cal construir una esquerra anticapitalista i revolucionària
Comentaris

Comentar