×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP és investigada per la Fiscalia Anticorrupció per la seva campanya de l’1-O

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació sobre els fons destinats per la CUP a la campanya del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

EsquerraDiari.cat

dilluns 24 d’agost de 2020
Facebook Twitter

Segons ha informat el diari Ara, la Fiscalia Anticorrupció ha obert una recerca sobre els fons destinats per l’organització de l’esquerra independentista, la CUP, a la campanya del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, sentenciat il·legal per part del Tribunal Constitucional.

Segons aquesta mateixa font, la recerca ha estat promulgada per una proposta de resolució de Ciutadans presentada fa un any, al·legant que, segons la llei, els pressupostos que reben els grups a través del Parlament no poden ser utilitzats per a "sufragar activitats il·lícites”, tal com valora que va ser la campanya de l’1-O.

Fonts de la CUP han explicat en diferents mitjans que la Fiscalia els ha sol·licitat documentació i ha citat per a aquest dilluns a un membre de l’antic secretariat nacional de l’organització per a declarar.

Tal com informa el diari Ara, podria recaure sobre la CUP un delicte de malversació per suposadament haver destinat fons públics per a despeses relacionades amb el referèndum de l’1-O utilitzant ingressos rebuts com a grup parlamentari.

La CUP en les seves xarxes assumeix de manera contundent amb el lema “Ho tornaríem a fer”, la seva participació activa en la campanya pel dret a decidir durant el Referèndum de l’1-O. I denúncia que: “La fiscalia deixa escapolir-se a un corrupte i un hereu del franquisme com Juan Carlos I. Però persegueix una campanya que defensava la democràcia”.

Enfront la xlconstant persecució judicial cap al moviment independentista i en particular contra l’esquerra, cal lluitar per a acabar amb aquesta casta judicial que ha quedat intacta des de la dictadura franquista.

Un veritable partit judicial que en el moment més àlgid del conflicte català ha demostrat ser l’avantguarda d’una deriva reaccionària sense precedents des de fa dècades. I mentre persegueix les llibertats democràtiques deixa passar impunes els casos de corrupció de la família reial, també avalats pel Govern del PSOE.

És necessari reprendre una gran mobilització als carrers, amb la classe treballadora al capdavant i independent de tots els partits del Règim que, “portes a fora” de Catalunya han actuat en comú per a ofegar al moviment pel dret a decidir de l’1-O aplicant el 155 i totes les mesures repressives contra els líders independentistes. I "portes endins", també els partits del règim a Catalunya han portant endavant la repressió contra l’esquerra independentista, abandonat als centenars d’activistes de la passada tardor calenta o dels CDR de Catalunya.

Sense anar més lluny, la mateixa Generalitat ha demanat 4 anys i 9 mesos de presó per a Marcel Vivet per participar de la manifestació "Holi" l’any 2018.

Et pot interessar: El Govern demana 4 anys contra un manifestant per la festa "Holi" contra la JUSAPOL


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

Juan Carlos I: “Explicacions de què?”. Per si la impunitat no era òbvia

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics