×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP denuncia el model policial de la Generalitat, què votarà en la investidura?

En el marc de les negociacions per investir un nou govern, la CUP denuncia el model policial, la persecució de la Generalitat i la repressió a les manifestacions per a llibertat de Pablo Hasél.

EsquerraDiari.cat

dijous 18 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Els grups polítics han començat aquesta setmana les negociacions per la investidura d’un nou govern. L’opció més probable és la formació d’un nou govern independentista. Més després de sumar una mica més del 51% dels vots. La qüestió central consisteix en saber si ERC i JxCat repeteixen govern però amb un president d’Esquerra, el Pere Aragonès. O si aquest govern comptarà amb la presència de consellers de la CUP. O si la CUP afavorirà la investidura per activa o passiva.

Dins de la CUP hi ha una discussió important entre els dos partits centrals de la coalició. Per una banda, Endavant que s’oposa a integrar el govern (encara que no diu res sobre la investidura). Per l’altra, tenim a Poble Lliure que veu com a vital formar part del nou govern davant la repressió de l’Estat. Dolors Sabater ha dit en aquests dies molt clarament que “Creiem que les negociacions aniran molt bé”.

La diputada de la formació anticapitalista, Maria Sirvent va dir, en relació amb el model de seguretat, que “Per a nosaltres és important i és un dels temes que existirà a la taula de negociació”. Qüestió que s’ha fet més important encara amb la repressió d’aquest dimarts i dimecres quan una noia va perdre la vista d’un ull.

La CUP també va emplaçar a la Generalitat a retirar totes les acusacions particulars. La diputada cupaire ha insistit en la creació d’un organisme "públic i independent" per controlar les actuacions dels cossos policials. També ha recordat que hi ha una comissió d’investigació per a revisar les pràctiques policials que volen impulsar al Parlament.

L’esquerra independentista, en especial, ha estat perseguida per les forces repressives de l’estat per la seva participació en el procés independentista. Però també la Generalitat s’encarrega de participar en diversos processos judicials contra militants independentistes.

La repressió del jovent del 14O del 2019 contra la sentència del procés i la repressió de les manifestacions per la llibertat del raper lleidatà portades a terme pels Mossos d’Esquadra és al centre de la discussió actualment. Aquestes intervencions dels Mossos són similars a les que porta fent des que es va desplegar a tot el territori. Es a dir, que a ningú pot sorprendre.

Els Mossos d’Esquadra són una policia autonòmica i dins de l’entramat institucional de Règim del 78. Precisament per això, el major Trapero tenia preparat un operatiu per engarjolar a Carles Puigdemont després de la declaració simbòlica de la república catalana. Són la mateixa policia que va reprimir els indignats de la Plaça Catalunya i la mateixa que cada dia actua sota ordres dels jutjats.

Però aquesta policia no es pot canviar. No es pot canviar el model repressiu que té contra els joves. Després de buidar l’ull de Roger Español, la Policia Nacional i d’Esther Quintana els Mossos, ho tornen a fer en aquests dies. I cada vegada que un jutge demana el que sigui, ho fan. També defensen als fatxes com va passar amb la mobilització de la JUSAPOL. És un cos al servei dels rics i per reprimir a la classe treballadora.

Aquesta situació no serà canviada per Esquerra Republicana i molt menys per Junts per Catalunya. Ells són partits d’ordre. Volen una república pactada amb el Règim del 78: un impossible. No es pot controlar les clavegueres amb una comissió al Parlament. Aquesta policia s’ha de dissoldre immediatament perquè sempre serà un obstacle per afavorir la mobilització popular.

Ser part del Govern amb ERC i JxCat o afavorir la investidura d’ells és un pas decisiu en la integració de la política autonòmica del Règim del 78.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques