Pandèmia

DEBAT CONGRÉS

La CUP-PR votarà en contra de les mesures del Govern del PSOE-Unidas Podemos al Congrés

La CUP-PR votará en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés i de les mesures del Govern del PSOE-Unidas Podemos, al que critica per ser “un govern que escolta la CEOE en lloc d'escoltar els inquilins o els treballadors”.

dijous 9 d’abril de 2020| edició del dia

L’organització anticapitalista independentista a declarat que “tampoc no donarà suport als decrets laborals i econòmics, ja que considera que les mesures aprovades durant els últims quinze dies no només han sigut insuficients sinó que, en alguns aspectes, han sigut equivocades, prioritzant els beneficis de televisions privades, empreses energètiques o entitats financeres, per sobre de les classes populars. La CUP-PR també vol fer una crítica a la proposta de pacte d’estat, que consideren que es basa en una raó d’estat buida, on els pobles i els treballadors no hi tenen cabuda.”

Mireia Vehí en la seva intervenció al Congrés ha exposat la seva critica a que s’hagi estat fent referència a els pactes de la Moncloa, que “recorden a un temps de pau sense memòria, d’una raó d’estat feta sobre la base de l’atropellament de pobles i drets”.

Enfront la falta de mesures efectives la CUP considera que “no hi ha possibilitat de sortida conjunta a aquesta crisi, si aquesta no es fonamenta en els drets fonamentals de les classes populars i treballadores dels pobles de l’Estat, per sobre dels mercats i interessos econòmics” i que “No hem vist en la gestió del govern, ni per descomptat en altres forces parlamentàries, mesures que vagin en aquesta línia, sinó un govern que escolta la CEOE en lloc d’escoltar els inquilins o els treballadors”, per tant creuen necesari “obrir un cicle popular de destitució del Règim”.

També han fet criticàs a les mesures laborals del Govern del PSOE- Unidas Podemos, “la CUP-PR fa una crítica al permís retribuït recuperable, ja que consideren que torna a posar el pes de la crisi sobre la classe treballadora, que haurà de recuperar les hores. Per altra banda, destaquen també mesures “absolutament insuficients o fins i tot preocupants”, com el fet d’haver considerat els acomiadaments improcedents, però no nuls, o la crítica a la gestió de la població migrada en situació administrativa irregular o amb el permís a punt d’expirar”.

Finalment, pel que fa a les mesures socials i econòmiques, l’organització considera que segueix una lògica d’endeutament públic per tal de rescatar a les grans empreses i els oligopolis. La CUP també fa una crítica a mesures com el traspàs de 15 milions d’euros a les televisions per cable perquè puguin mantenir beneficis en cas que baixin els nivells d’audiència i els contractes de publicitat privats. Consideren que el decret “rescata a grans empreses i entitats financeres en lloc de les famílies”, així que hi votaran en contra.

Font: http://cup.cat/noticia/la-cup-pr-vota-en-contra-la-prorroga-de-lestat-dalarma-i-soposa-un-nou-pacte-destat-que
temes relacionats

Pandèmia   /    Debats esquerra   /    Política Estat espanyol   /    En Català

Comentaris

Comentar