×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CRT repudia el nou intent de cop d’estat pro-imperialista a Veneçuela

El Corrent Revolucionari de Treballadores i Treballadors (CRT) de l'Estat espanyol crida a mobilitzar-se contra el nou intent de cop d'estat de Trump i Guaidó a Veneçuela.

IzquierdaDiario.es

dimecres 1 de maig de 2019
Facebook Twitter

L’autoproclamat “president interí” de Veneçuela, Juan Guaidó, al costat de l’opositor Leopoldo López i sectors de les forces armades han encapçalat des d’ahir al matí un intent de cop d’Estat.

L’assessor de Seguretat Nacional dels Estats Units, John Bolton, va sortir a mostrar el seu suport explícit. els Estats Units ve promovent l’ofensiva colpista contra Veneçuela, augmentant l’intervencionisme imperialista a la regió com no es veia en les últimes dècades.

Els colpistes compten també amb el vistiplau de tota la dreta continental. El govern del dretà Bolsonaro va manifestar immediatament la seva sustentació al cop d’estat, igual que ho van fer els mandataris de l’Argentina, Colòmbia i Panamà.

A l’Estat espanyol, la ministra portaveu del Govern del PSOE, Isabel Celaá, declarava ahir que “Desitgem amb totes les nostres forces que no es produeixi un vessament de sang, donem suport a un procés democràtic pacífic i apostem per la celebració immediata d’eleccions presidencials”, però sense condemnar obertament el cop d’estat. Alhora, reiterava que va ser “un encert” de l’actual govern atorgar el seu suport a Guaidó i va assegurar que aquest “sens dubte” compta amb “legitimitat” per a portar endavant una transició a Veneçuela.

“Pedro Sánchez va ser un dels primers mandataris europeus a reconèixer a Guaidó com a president legítim, mostrant que actua com a fidel defensor dels interessos de les multinacionals i l’imperialisme espanyol a Amèrica Llatina”, manifestava Lucía Nistal, referent de la CRT a Madrid.

“Els mitjans de comunicació del mainstream espanyol, que van titllar de ‘colpisme’ el referèndum de l’1-O pel dret a decidir, ara no anomenen les coses pel seu nom, i oculten que el que està en curs és un intent de cop d’Estat que si triomfés només augmentaria els patiments del poble treballador a Veneçuela i a Amèrica Llatina”, declarava Santiago Lupe, dirigent de la CRT.

Per això, la CRT “repudia aquest intent colpista i cridem a la mes àmplia mobilització internacional contra l’ofensiva proimperialista, sense que això signifiqui brindar suport polític al govern de Nicolás Maduro”.

Aquest 1r de Maig la CRT porta entre les seves consignes el lema: “Fora l’imperialisme de Veneçuela! A baix el cop d’estat! Per la mobilització independent dels treballadors i el poble!"


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques