×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CGT de Tarragona convoca una vaga a H&M enfront l’ERO que es vol imposar

Davant l’ERO que pretén imposar l’empresa tèxtil H&M a tot el territori espanyol, el sindicat CGT de la provincia de Tarragona fa una convocatòria de vaga el més de maig per a combatre el tancament de botigues, els acomiadaments i el minvament de les condicions laborals.

EsquerraDiari.cat

dimecres 28 d’abril de 2021
Facebook Twitter

La CGT de Tarragona convoca vaga als centres de H&M enfront la decisió de la direcció de la factoria textil d’imposar un ERO que afectarà el 20% de la plantilla que manté a l’Estat espanyol.

El passat 6 d’abril l’empresa avisava de “la intenció d’iniciar un procediment d’acomiadament col·lectiu, d’acord amb el que preveu l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors, així com el Reial Decret 1483/2012”, segons denuncia el propi sindicat de CGT Catalunya.

Aquesta mesura implicaría l’acomiadament de més de “1100 treballadores i treballadors arreu de l’Estat” per part del segon grup textil del món amb major volum de benefici, a més del “tancament de 30 botigues en tot el territori de l’Estat” tal i com s’informa des del mateix sindicat.

A la provincia de Tarragona, on el sindicat CGT té representativitat i implantació, les botigues de Reus i Tarragona es veurien afectades per aquest expedient de regulació d’ocupació que pretén impulsar H&M.

En concret, la botiga de Tarragona es troba afectada per “un procés d’acomiadament col·lectiu per motius de reducció de recursos. La mesura està dirigida a modificar les jornades de les treballadores amb jornades iguals o superiors a 30 h setmanals”, quelcom que “suposarà una major precarització de les condicions de treball” segons indica la CGT a la provincia tarragonina.

El sindicat remarca, a més, que aquesta mesura afectarà “fins i tot a aquelles treballadores a qui l’empresa ha indicat que no se’ls aplicarà l’ERO, ja que veuran incrementada la càrrega de treball derivada de l’empitjorament dels contractes de les companyes”.

Per altra banda, CGT Catalunya informa que la botiga de Reus “està afectada per un procés d’acomiadament col·lectiu per motiu de tancament d’establiment, fet que suposarà l’acomiadament de desenes de treballadores”.

És per tot això que la CGT de Catalunya “convoca una vaga amb l’objectiu que l’empresa doni marxa enrere en les seves pretensions. Els objectius de la vaga són que l’empresa desisteixi de les intencions de tancament de botigues, implementació d’acomiadaments col·lectius i de modificació substancial de les condicions de treball”.

La vaga a les botigues de Reus i Tarragona que convoca CGT pels diez 3, 8, 10, 15, 17, 22 i 24 de maig, coincideix, a més, amb la convocatòria ja iniciada pel sindicat ELA a Euskal Herria i Navarra i que a partir de dia 3 de maig serà indefinida.

Com indica el sindicat CGT, “les treballadores i treballadors de les botigues d’H&M a Reus i Tarragona són coneixedores del malestar existent per part de companyes i companys de la resta de l’Estat davant les mesures que pretén imposar l’empresa, i fan una crida perquè la proposta de convocatòria de vaga s’estengui per tot el territori estatal.

I a més, “des del sindicat CGT es fa una crida al conjunt de la classe treballadora a solidaritzar-se amb la lluita de les companyes d’H&M”. Alhora que denuncien que “passada la temporada de rescat patronal a través dels ERTO (dels quals H&M s’ha beneficiat al llarg d’aquest últim any), les empreses comencen a desprendre’s de nosaltres a través d’ERO i centenars d’acomiadaments mal anomenats “objectius” que no transcendeixen perquè es produeixen amb comptagotes, dia rere dia, en centenars d’empreses”.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria