×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

La CUP dóna suport al Frente de Izquierda Unidad de l’Argentina

La CUP envia una salutació i suport per al Frente de Izquierda Unidad de l'Argentina cap a les pròximes eleccions d'octubre. Destaquen la necessitat d'enfortir les lluites anticapitalistes en tots els terrenys, i la solidaritat i acció internacional.

diumenge 22 de setembre de 2019
Facebook Twitter

Reproduïm a continuació la salutació enviada per la Candidatura d’Unitat Popular al Frente de Izquierda Unidad de l’Argentina (FITU). La CUP destaca en el text la necessitat de que les forces anticapitalistes avancin en tots els terrenys, i envia la seva solidaritat i suport cap a les pròximes eleccions d’octubre.


Benvolgudes companyes del FIT-U:

Són molts els reptes als quals les esquerres rupturistes ens enfrontem en aquest nou cicle polític; cicle que necessitarà d’una major organització de les alternatives polítiques d’esquerres a nivell global.

Encara que sovint no ho sembli, estem davant un moment crític per a la supervivència del capitalisme. Un moment en el qual, perquè el neoliberalisme i l’imperialisme continuïn guiant el desenvolupament econòmic i les relacions comercials, necessiten de l’ús de la repressió contra qualsevol forma de dissidència política, contra qualsevol bri d’esperança o construcció d’alternatives.

Això es posa en evidència a l’Argentina: amb les terribles conseqüències per a les classes populars de les actuals polítiques neoliberals centrades en l’obtenció dels màxims beneficis possibles, producte d’un model extractivista al servei de grans corporacions, i desenvolupat d’esquena a la població argentina; amb les pressions inacceptables i persecució contra el moviment feminista, que és un exemple a nivell internacional i punta de llança dels moviments populars en qualsevol lloc. Un moviment que ha posat en qüestió un dels principals pilars del sistema que ens oprimeix: el patriarcat; i és també el clar exemple de la duríssima repressió i vulneració de drets del poble Maputxe. Un poble que no només lluita per la seva llibertat i drets, sinó també pel respecte a Ñuke Mapu, la mare terra, posant l’ecologisme en el centre, i contra l’espoli que suposa el feroç model imperialista.

Totes aquestes lluites són profundament anticapitalistes i germen per a qualsevol intent de construir alternatives.

Aquest ús de la força i la repressió per a la supervivència del sistema s’expressa també a l’Estat espanyol. El poble català espera la dura sentència del judici contra els principals responsables polítics i civils del Referèndum. Represaliats que porten gairebé dos anys a la presó preventiva per un delicte que no van cometre i per unes idees que van defensar. Un judici contra el dret a l’autodeterminació de tot un país i, al cap i a la fi, un judici contra la democràcia. Al mateix temps, persisteix la repressió contra les treballadores a Andalusia que lluiten per la sobirania alimentària, defensant les seves terres i els seus drets contra els privilegis dels latifundistes i rendistes. O la persecució política i judicial al moviment de l’esquerra abertzale basca, que segueix amb més de 300 presos polítics a les presons de l’Estat.

Ara més que mai, és necessari que les esquerres ens plantegem fronts de lluita en l’àmbit institucional, però sobretot és imprescindible que pensem i treballem per a una major i millor organització i mobilització popular. En moments d’inestabilitat és quan els carrers millor s’organitzen, i de la protesta neix la proposta.

I per a això és necessari que siguem conscients de la dimensió internacional de les nostres lluites, que afecten a tots els territoris del nostre planeta. I de la poderosa eina de combat que és la nostra essència internacionalista, basada en la solidaritat entre els pobles més enllà de tota frontera, i distància.

En aquest moment de lluita enfront de la repressió a l’Argentina, però, sobretot, en aquest moment en què, més que mai, l’acció política ha de ser portada endavant per a millorar la vida dels nostres pobles, enviem tota la força per a les esquerres de l’Argentina en l’actual procés electoral, en el qual desitgem que les esquerres anticapitalistes i rupturistes creixin, es consolidin i siguin referència de lluita.


 •  Per que la solidaritat entre els pobles és una de les nostres més potents eines.
 •  Per que les vostres lluites són les nostres lluites.
 •  Per l’avanç de les esquerres en qualsevol lloc.

 • Facebook Twitter
  Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

  Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

  Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

  Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

  La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

  La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

  L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

  L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

  El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

  El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

  Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

  Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

  Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

  Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

  Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

  Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid