Política Estat espanyol

SESSIÓ DE CONTROL

L’augment de la llum i els desnonaments, grans absents en la sessió de control a Sánchez

En la sessió d'aquest dimecres tota la dreta i grups parlamentaris no faran ​una sola pregunta pels desnonaments i només una per l'augment històric de la llum.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dimecres 16 de juny| edició del dia

La sessió de control que el Congreso de los Diputados fa aquest dimecres sobre el govern “més progressista” de la història, és una altra mostra més del “teatre parlamentari”. Però, teatre de veritat, i del dolent. Estem vivint una crisi social, sanitària i econòmica molt profunda. Segurament la pitjor en dècades i tota l’oposició de dretes està preocupada exclusivament pels indults als presos polítics catalans.

Una mostra més que l’“oposició” al govern d’“esquerres” no fa una sola crítica a Sánchez pels seus atacs als sectors socials més castigats per l’atur i la Covid. Mentre l’esquerra colpeja als treballadors permetent desnonaments i augments meteòrics de la llum, la dreta mira per a un altre costat. Al cap i a la fi, PP i demés dretes, i PSOE juntament amb els seus socis de UP governen per als grans empresaris. I el Congreso de los Diputados és una mostra.

Tot per les elèctriques

El Govern està permetent i fomentant un augment de la llum històric que a moltes famílies deixarà a les fosques. Milions colpejats per l’atur i els ERTO mal pagats hauran d’abonar factures molt més altes o restringir el consum al màxim. Per descomptat que gens d’aire condicionat i gràcies a Sánchez rentadores a les tres del la matinada.

La política del govern PSOE-UP va d’acord amb la boníssima sintonia que Felipe González, Jose María Aznar, Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy tenien i tenen amb les grans empreses d’electricitat. Els “sociolistos” i la dreta sempre han permès que Endesa, Iberdrola, etc guanyin milionades. I han estat premiats amb importants llocs en aquestes companyies en sortir del seu càrrec.

Et pot interessar: Dossier d’articles sobre la pobresa energètica

Però aquests “premis” que es fan des de Madrid, també solen ser donats des del Palau de la Generalitat. Fa pocs mesos, Endesa i la Generalitat van acordar que el deute de més de 35.000 famílies sense recursos seria assumit en part pel govern català i en part per Endesa. Més de 10 milions d’euros passaran de les arques públiques al polp de les elèctriques en un tres i no res, enlloc que ho assumeixi la companyia que va guanyar 1394 milions en 2020.

Els “lleons” del Congreso de los diputados es veu que protegeixen a aquests empresaris de l’Ibex 35, mentre els milions de treballadors i del poble patim els desnonaments, l’atur, pujades de la llum, etcètera.

Tot pels grans propietaris

Al llarg de tota la pandèmia han continuat milers i milers de desnonaments. La prohibició que va decretar el govern central ha estat paper mullat. Una trista prova de tot això és l’home de Barcelona que es va suïcidar minuts abans que es fes efectiu el desnonament de casa seva.

Després d’aquest suïcidi (assassinat, en realitat) surten tots a dir, que ningú ho sabia. El jutge que va fer els tràmits malament, l’Ajuntament i la Generalitat que havien avisat. A Ada Colau, antiga activista de la PAH, li queien llàgrimes de cocodril. En aquests dies el govern central farà una llei de lloguers, però ja sabem que beneficiarà als grans tenidors: la banca, l’església i els fons voltors.

Et pot interessar: El Govern "progresista” recorrerà la Llei de lloguers catalana

Però l’oposició de la dreta no posarà el crit en el cel, perquè conjuntament amb els socialistes han governat més de quaranta anys en benefici de les grans empreses. Per això no pregunta res de tot això. Les diferències entre ells només són tàctiques.

El Congreso de Diputados és una cova de lladres i els seus diputats són "assessors" de les grans empreses de l’Ibex35. I les seves sessions són pur teatre amb la intenció d’enganyar al poble pobre i laboriós, mentre les famílies més riques d’Espanya es fan més riques. Aquest és el patriotisme del PSOE, PP, UP, VOX, PNV, JxCat, i tota la institució.
temes relacionats

Govern Aragonès   /    Elèctriques   /    Desnonaments   /    Govern de coalició PSOE-UP    /    Dreta   /    Política Estat espanyol   /    Electricitat   /    Partido Popular (PP)

Comentaris

Comentar