×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’assassinat d’un altre jove afroamericà a mans de la Policia desferma protestes a Minneapolis

Un jove detingut per una infracció de trànsit va rebre un tret al Brooklyn Center, prop d'on Derek Chauvin està sent jutjat per la mort de George Floyd. Com a resposta als fets, va esclatar una protesta que va acabar amb repressió.

dimarts 13 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Un oficial de policia a Minnesota va matar a trets un automobilista afro-descendent diumenge a la ciutat de Brooklyn Center, a unes 10 milles al nord de Minneapolis, on Derek Chauvin està sent jutjat per l’assassinat de George Floyd l’any passat.

Una gran multitud de persones es va reunir diumenge a la nit a prop d’on va morir el conductor i alguns van començar a saltar sobre els vehicles policials i trencar-ne les finestres, segons un vídeo publicat a Facebook.

Es van desplegar forces policials per reprimir la protesta. En un moment donat, la policia va disparar bales de goma, ferint almenys a dues persones entre la multitud i sagnant-ne una altra, segons el testimoni de Reuters. La multitud es va dispersar quan la policia semblava estar preparant-se per utilitzar gas lacrimogen contra els manifestants, tot i que finalment no es va desplegar cap actuació policial.

El conductor va morir al lloc de l’accident en un barri residencial, segons ha comunicat la policia. La policia també va dir que creien que les càmeres corporals i les càmeres del tauler del cotxe "es van activar" durant l’episodi.

Una dona al lloc de l’accident va dir que era la mare de la víctima. Ella va identificar al seu fill com Daunte Wright, de 20 anys, i va dir que ell la va trucar quan la policia el van detenir.

"Em va trucar al voltant de la 1:40 dient que la policia l’estava detenint", va dir la dona als periodistes al lloc dels fets, segons un vídeo de Facebook Live. "Va dir que el van detenir perquè tenia ambientadors penjant del mirall retrovisor".

"Li vaig dir que quan l’oficial de policia tornés a la finestra, li passés el telèfon per donar-li la informació de l’assegurança", va dir la mare de la víctima, i afegeix "Llavors vaig escoltar que l’oficial de policia s’acostava a la finestra i deia: ’Deixi el telèfon i surti del vehicle’. I Daunte va preguntar ’¿Per què?’, i li van respondre: ’T’ho explicarem quan surtis del vehicle’ ".

La dona va dir que va escoltar al seu fill deixar caure el telèfon o posar el telèfon al tauler del cotxe i després "Vaig escoltar una baralla i llavors a l’oficial de policia dir, ’Daunte, no corris’ i després l’oficial va dir, ’posa el telèfon baix’ i va penjar ".

Mentre una multitud d’activistes i veïns cantaven i ploraven al voltant de les 21:00, els familiars i amics del Sr. Wright van seure al carrer a una illa de distància, abraçant-se amb força mentre ploraven abraçats. Un grup de simpatitzants va desviar el trànsit de la protesta. A prop d’on va morir Wright hi havia un mural de guix al carrer que exigia "Justícia per a Daunte Wright" i una sola espelma encesa.

L’episodi a Brooklyn Center es va desenvolupar en el context del judici de l’oficial Derek Chauvin, qui està acusat per l’assassinat de George Floyd a Minneapolis l’any passat. Aquest episodi, capturat en vídeo per testimonis, va ajudar a desencadenar les protestes més grans de la història del país contra la brutalitat policial.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah