×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’ajuntament d’Ada Colau desnona a una família vulnerable

La mare i les seves dues filles de tres i cinc anys estaven confinades per tenir contacte estret amb un positiu covid-19. El local era propietat d'una gran tenidor

Alejandro León

divendres 12 de març de 2021
Facebook Twitter

Aquest dimecres 10 de març, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha executat un desnonament d’una família vulnerable, concretament una mare amb dues filles de cinc i tres anys. Un llançament portat endavant malgrat la suposada prohibició dels desnonaments associada a l’Estat d’Alarma i executada ni més ni menys que per la policia municipal sota el comandament del govern d’Ada Colau.

La família vivia en un local propietat del fons voltor Blackstone, segons havia assegurat el gestor immobiliari del local. El consistori municipal per la seva part assegura que la propietat actual és del Banc Popular, una altra gran tenidor. L’immoble estava situat en el número 13 del carrer Rubens, en el barri del Coll.

La família desnonada a més de trobar-se en una situació de vulnerabilitat, estava confinada en el domicili a causa d’un contacte amb un positiu de covid-19 en el col·legi.

El Sindicat d’Habitatge de Vallcarca ha denunciat que no va haver-hi cap preavís de desallotjament, i que els serveis municipals han executat el desnonament en base justificant-lo en la falta de cèdula d’habitabilitat. Cínicament s’excusen en qualificar el lloc com un infrahabitatge, però la seva alternativa és deixar al carrer a aquesta famílies i els seus fills. Segons el mateix sindicat residien des de feia quatre anys sense que hi hagi hagut cap incident.

El consistori replica arguments ja escoltats en la campanya de criminalització de l’ocupació, com que molts casos generen problemes als veïns. No obstant això d’aquesta família no s’havia queixat ningú. Mentrestant no pren cap mesura contra els responsables de llogar locals sense cèdula d’habitabilitat, ni contra els fons voltor que especulen amb un bé de primera necessitat com és l’habitatge.

No es pot permetre que es continuïn fent execucions de famílies vulnerables en plena pandèmia i sense cap alternativa residencial, mentre existeixin habitatges buits amb objectius especulatius. El “govern del canvi” d’Ada Colau, ex-activista contra els desnonaments, continua posicionant-se del costat de les grans corporacions, deixant-los al carrer, fins i tot quan hi ha a menors d’edat.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya