TSUNAMI DEMOCRÀTIC

Els Mossos carreguen pels voltants del Camp Nou contra centenars de manifestants

Milers de persones s'han manifestat en la convocatòria de Tsunami Democràtic durant el partit entre el Barça i el Madrid. Els Mossos d'Esquadra han començat a carregar poc després del començament del matx.

dimecres 18 de desembre de 2019| edici� del dia

Des de les 16 hores d’aquesta tarda milers de persones s’han concentrant pels voltants de l’estadi del Camp Nou a Barcelona en una acció convocada per la plataforma Tsunami Democràtic.

Aprofitant la celebració del clàssic entre FC Barcelona i Reial Madrid, Tsunami Democràtic ha fet una crida a través de la seva app i les xarxes socials perquè milers de persones puguin visualitzar la situació d’excepcionalitat que es viu a Catalunya amb presos polítics, repressió i retallades brutals de drets democràtics.

La protesta ha provocat talls intermitents en avingudes centrals de la capital catalana com l’ Avinguda Diagonal. A nivell de mobilitat és on s’ha notat més l’impacte de les mobilitzacions. Els diferents talls de carrers han afectat, a més de la Avinguda Diagonal, a la Ronda de dalt i el servei de tramvia ha estat paralitzat.

Des del primer minut del partit s’han pogut veure dues grans pancartes a l’estadi i milers de manifestants han entrat amb banderoles blaves amb els lemes de la convocatòria, "Spain, sit and talk".

Al voltant de les 21.00 s’han produït les primeres càrregues policials per a iniciar la dispersió dels assistents que s’havien quedat fora.

A aquestes càrregues inicials s’han succeït més càrregues al finalitzar el partit, sobre les 22h, minuts abans que els espectadors comencessin a abandonar l’estadi.

Cal recordar que la policia autonòmica de Catalunya compta amb un dispositiu format per més de 1.000 agents dels Mossos d’Esquadra i 500 agents entre Policia Nacional i Guàrdia Civil.

El partit que començava les 20 hores, estava declarat com d’alt risc i en nivell 4/5 per la previsió de Tsunami Democràtic de realitzar una nova acció massiva a l’interior de l’estadi. Més de 3.000 agents entre unitats dels Mossos d’Esquadra i la seguretat privada del FC Barcelona tenien preparat un fort dispositiu policial.

Des de la plataforma que convoca a l’acció, s’esperaven repartir tant dins com fora del camp unes 100.000 cartolines blaves on pot llegir-se el lema "Spain, sit and talk", que expressa les il·lusions dels convocants que la pressió internacional “forci” un “dialeg” amb l’Estat espanyol.
Comentaris

Comentar