Societat

MOR CARLOS RUÍZ ZAFÓN

L’Ombra del vent s’ha apagat

Carlos Ruíz Zafón mor als 55 anys a Los Ángeles. L'escriptor és l'autor de 'L'ombra del vent', una de les novel·les més llegides dels últims vint anys i que recorre amb molta imaginació i misteri els carrers de Barcelona.

divendres 19 de juny de 2020| edició del dia

Carlos Ruíz Zafón, autor de ’L’ombra del vent’, una de les novel·les més llegides de parla hispana dels últims vint anys, ha mort avui als 55 anys a Los Ángeles.

L’escriptor barceloní, que tenia la seva residència des de fa anys a la ciutat del sud de Califòrnia, és l’autor d’un dels homenatges novel·lístics als carrers de Barcelona que més han impactat en aquest segle amb la seva òpera prima dirgida no només a la literatura juvenil.

A més, Zafón, a part de treballar com a guionista a la ciutat del cinema, va seguir escrvint incansablement ’El cementiri dels llibres oblidats’, la tetralogia que, a part de la novel·la ja mencionada, es composa de ’El joc de l’àngel’, ’El presoner de el cel’ i ’El laberint dels esperits’.

Gran amic de Terènci Moix, Zafón va ser guardonat per ’L’ombra del vent’ l’any 2001, però és posteriorment que la seva obra es converteix en un autèntic best seller de masses, venent més de 10 milions d’exemplars i i traduint-se a més de 40 idiomes.

Carlos Ruíz Zafón s’ha mort avui víctima d’un càncer de cólon, però ’L’ombra del vent’ seguirà atrapant a totes les noves generacions amb avidesa de conéixer els secrets dels carrers de Barcelona.
temes relacionats

Literatura   /    Llibres   /    Barcelona   /    Societat   /    Cultura

Comentaris

Comentar